Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
101, kaliteli, kitap, sırrı, tavsiye, uykunun, özeti

Kaliteli Uykunun 101 Sırrı Kitap Özeti Tavsiye

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Point Hotel Barbaros, misafirleri en kaliteli uykuyu uyusun diye özel yastık mönüsü ve ninni CD'si hazırladı; 'Kaliteli Uykunun 101 Sırrı' isimli kitabı da yatak baş uçlarına yerleştirdi!Yapılan araştırmalara göre insan bedeni en çok uykuya özlem duyuyor

Bu bilimsel gerçekten yola çıkan ve kaliteli uykunun sağlığın ilk adımı olduğuna inanan Point Hotel Barbaros da, müşterilerinin günün sonunda güzel ve kaliteli bir uyku çekmesi için 'Sweet Dreams' konsepti altında ilginç uygulamalar hazırladı Otel, odalarda misafirlerin çocukluk yıllarına dönmesini sağlayan, 13 dilde en popüler ninnilerin yer aldığı CD'ler bulunduruyor; anti bakteriyel yastık mönüsü ve özel tasarım yataklar sunuyor Otel yönetimi, uyku ile ilgili yapılmış akademik çalışmalar ve büyükannelerimizden günümüze gelen anonim bilgileri topladığı 'Kaliteli Uykunun 101 Sırrı' adı verilen kitabı, yatakların başucuna koyuyor İşte kitaptan bazı tüyolar:

BİTKİ ÇAYI İÇİN
Kediotu, sarı papatya ve şerbetçi otu gibi bitkilerin özünden hazırlanan çayları içmeniz, uyumanızı kolaylaştırır Bedeninizin gevşediğini hissedebilirsiniz

KURU MEYVE YİYİN
Antioksidanların önemli özelliklerinden biri de bedeni uykuya hazırlamalarıdır Uyumadan bir saat önce yenen bir avuç kuru meyve, sabah dinç uyanmanızı sağlar

LAVANTA KOKLAYIN
Lavanta, uyku için çok önemli dir Kokusuyla hem kendinizi iyi hissetmenizi sağlar, hem de uyumanızı kolaylaştırır

MASAJ YAPTIRIN
Stresli bir günün ardından bedeninizdeki elektriği atmak, gerginlikten kurtulmak ve dingin hissetmek için tüm uzmanlar uykudan önce masajı tavsiye ediyor

NOT DEFTERİ TUTUN
Yatağa girmeden önce ertesi gün yapmanız gerekenleri not alın Böylelikle yatağa girdiğinizde 'Yarın ne yapacaktım, bir şey unuttum mu acaba?' gibi problemlerle kafanızı yormazsınız

CEVİZ VE MUZ TÜKETİN!
Yatmadan önce bir avuç ceviz yiyin Bir adet muz da uykusuzluğa iyi gelir

AYAK MASAJI RAHATLATIR
Rahatlatıcı yapısıyla derin dinlenme sağlayan ayak masajı, bedendeki serbest enerjinin akımını düzenliyor ve sonrasında keyifli bir uyku sizi bekliyor Bunu unutmayın!

YATAKTA TV İZLEMEYİN!
Kesinlikle yatakta televizyon seyretmeyin Televizyon seyredecekseniz bunu yatak dışında bir aktivite olarak görün Televizyon dikkatinizi dağıtır ve yatağı uyku ile özdeşleştirme problemi yaşarsınız

UYKUNUZU TEST EDİN
Eğer aşağıdaki soruların bir veya daha fazlasına 'evet' cevabı verirseniz; sizde bir uyku sorunu olabilir Böyle bir durumda vakit kaybetmeden uyku konusunda bir uzmana başvurmalısınız

Haftada 2-3 gece uykuya dalmakta güçlük çekiyorsanız
Akşam saatlerinde veya yatağa girdiğinizde bacaklarınızda anlayamadığınız bir huzursuzluk hissediyorsanız
Uyuyamayacağınız fikri akşam saatlerinden itibaren sizi endişelendiriyorsa
Yatakta sürekli bacaklarınızı hareket ettirmek zorunda kalıyorsanız
Yeterli süre uyumanıza rağmen gün içinde yorgun oluyorsanız
Horlamalarınızın yan odadan duyulacak kadar şiddetli olduğu söyleniyorsa
Uykuda nefesinizin durduğunu hissediyorsanız
Gece içinde birkaç kez tuvalete gitmek zorunda kalıyorsanız
Geceleri baş, boyun veya göğsünüzde terleme oluyorsa
Sabah baş ağrısı ile uyanıyorsanız
Toplantılarda, okurken veya televizyon seyrederken uyuyakalabiliyorsanız
Uyku nedeniyle eskisi kadar uzun süre araba kullanamıyorsanız
Gün içinde dayanılmaz uyku atakları yaşıyor ve sürekli uyumak istiyorsanız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com