Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arasında, kitabının, sınırlar, özeti

Sınırlar Arasında Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sınırlar Arasında Kitabının Özeti

Sınırlar Arasında

Banu Avar, bu kitabında Kafkasyada, Ortadoğuda ve Avrasyada Türk izlerini arıyor…
Yazılanların çizilenlerin ötesinde “göklerin ardında gökler” var Sisin ardında dalga dalga beliren deniz
Ufkun ötesinde başka ufuklar
Banu Avar, şöyle diyor:
“Balkanlar'da dolaşırken hüznün ağır örtüsü üstüme çöktü Kafkasya'da da özlem Uzakdoğu'da Biz niye yapmayalım! duygusu Özbekistan'da bir Semerkant gecesi Uluğbey'in rasathanesi, bilimin doğum yeri Komrad'da bir kadın, bir düğün gecesi kolumu sıkıca tuttu, sessiz bir çığlık attı: Kızım İstanbul'da, bul onu! Tahran'da Asgar Fardi, bana bir İstanbul şiiri okudu Sonra dikti gözlerini yüzüme Ben İranlıyım, dedi, Türkiye'de kar yağsa ben burada üşürüm
“Moskova'da Avrasya Hareketi lideri Dugin'i dinliyorum Sandalyenin üzerindeki kalpakta yüzyılın hikâyesini görüyorum Pekin'de Ren var Dağların ardındaki dağları, göklerin ardındaki gökleri anlatıyor: Bir dağın zirvesine çıkmayan, zirve nedir bilmez ki

Yazar : Banu AVAR
Yayınevi : Remzi Kitabevi
Sayfa Sayısı : 400
Etiket Fiyatı : 25,00 YTL
Basım Tarihi : Aralık 2008

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com