Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cinnet, çöküş, kitabının, krizler, mali, panik, tarihi, özeti

Cinnet, Panik Ve Çöküş / Mali Krizler Tarihi Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cinnet, Panik Ve Çöküş / Mali Krizler Tarihi Kitabının Özeti

Cinnet, Panik ve Çöküş / Mali Krizler Tarihi

İlk kez 1978de basılan bu kitap genellikle İkinci Dünya Savaşı öncesinde yaşanan krizleri ele alıyordu Ekim 1987de Kara Pazartesi diye bilinen borsa krizinden sonra, bu gelişmeleri de içine alan ve 1880-1893 arasındaki döneme ilişkin araştırmayı de içeren çalışma, 1989da ikinci kez basıldı Ocak 1990da patlak veren ve 90lı yıllarda süren Japon krizi ise üçüncü baskının yapılmasına neden oldu Yazarın ölümünden önce yapılan son baskısında ise Meksikada ve Doğu Asyadaki krizlerin ortaya çıkardığı sorunların da yer verildiği Cinnet, Panik ve Çöküş bu alanda klasik bir eser haline geldi

Önümüzdeki yıllarda Kindlebergerin kitabını tekrar tekrar okumadığınız için kendinize çok kızabilirsiniz

Paul A Samuelson, Massachusetts Institute of Technology

Cinnet, Panik ve Çöküş, para ve kredinin yanlış yönetilmesinin, yüzyıllardır nasıl mali çöküşlere yol açtığına ilişkin akademik bir inceleme

Richard Lambert, Financial Times

Kindlebergerin kitabından dersler çıkaran okur, mutlaka önümüzde uzanan mali krizleri öngörecektir

Richard Sylla, New York University

Bu kitabın dikkatle okunmasının ve eşe dosta önerilmesinin şu günlerde yapılacak en akıllı yatırımlardan biri olduğu kanısındayım

Asaf Savaş Akat, İstanbul Bilgi Üniversitesi

Yazar : Charles P Kingleberger

Yayınevi : İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları

Sayfa Sayısı : 360

Etiket Fiyatı : 25,00 YTL

Basım Tarihi : Nisan 2007

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com