Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hürrem, kitabının, sultan, özeti

Hürrem Sultan Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hürrem Sultan Kitabının Özeti

Hürrem Sultan

Yazar, Ukrayna'nın kırlarından, Rohatin'den Osmanlı Devleti'nin payitahtı İstanbul'a Saray'a ve zamanın en güçlü hükümdarının kalbine; esir bir genç kızdan muktedir bir Valide Sultan'a doğru giden yolda yaşanabilecekleri, insani olanın olasılıklarını, muhayyile üzerinden mümkün kılmış

Yer yer "bir Ukraynalı gözüyle Osmanlı" okuması olarak algılanabilecek fakat çoğu zaman yerel olanın algısını aşan evrensel insani durumların sıcaklığı, romana ulus ötesi bir okunma şansı kazandırmış Tipler son derece insani, canlı ve hayatın içinden Fakat romanın esas büyüleyici yanı, iktidarın, insanın niyet ve kişiliğini aşıcı ve dönüştürücü yönünü romanın temeline başarıyla yerleştirmesinden geliyor Bu anlamda Hürrem Sultan hüzünlü bir roman

Yazar : Pavlo Arhipoviç Zahrebelniy

Yayınevi : Ufuk Kitapları

Sayfa Sayısı : 613

Etiket Fiyatı : 15,00 YTL

Basım Tarihi : Mart 2006

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com