Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
boundariessınırları, breaking, yıkmak

Breaking Boundaries(Sınırları Yıkmak)

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Breaking Boundaries(Sınırları Yıkmak)

Breaking Boundaries - Joseph E Pattison
Sınırları Yıkmak
20 yyın en büyük buluşlarından biri, belki de en büyüğü quantum teorisidir Quantum teorisinden doğan yarı iletken ve mikroçip sayesinde dünya bugünkü durumuna kavuşmuştur Ancak teorinin ortaya konmasıyla mikroçipin kullanılması arasında nice on yıllar ziyan olup gitmiştir Zira kaynakların başındakiler, hatta bilim adamları bu kavramı algılayamıyorlar, quantum teorisinde mekanik fonksiyonlar arıyorlardı Kısacası olaya analitik çerçeveden, Newtonun tanımladığı evrenden bakıyorlardı Birkaç teorisyen ve risk sermayedarı konvansiyel aklın dışına çıkıp çabalarını sürdürmeselerdi, minibilgisayar hala bilim kurgu romanlarında kalacaktı
Bugün devletin ve iş dünyasının global ekonomiye tepkileri de aynı yanılgı içindedirler Düzenin temsilcileri her türlü uluslar arası ekonomik olguya geleneksel ticaret ekonomisinin bakış açısıyla yaklaşmaktadırlar
Amerikanın dünya ekonomisindeki konumunun gerilemesi global ekonomi yüzünden değil, global ekonomiye rağmen olmuştur Amerikan ekonomisi ve teşebbüsünün global ekonomide yaşadığı sorunlar, bu yeni ekonomiye adapte olamamaktan kaynaklanmaktadır Onların bakış açısı, dünyayı yuvarlak değil yassı görmeye benzer

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com