Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
atatürk, düşünüyor, kitabının, özeti

Atatürk Düşünüyor Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Atatürk Düşünüyor Kitabının Özeti

Atatürk Düşünüyor

" Evlerde henüz radyo yoktu Bu marşın herkes tarafından öğrenilmesi isteniyordu Ben elimde keman, arkamda öğrenciler marşı çalarak söyleyerek sokak sokak dolaştım

Bizi duyanlar kapılara çıkıyor, alkışlarla marşa katılıyorlardı 19 yaşında bir kızdım Ne utanıp sıkılmak, ne kınamak, ne alay etmek vardı Çünkü vatan görevi yapıyordum"

Değerli Sumerolog Muazzez İlmiye Çığ, "Atatürk Düşünüyor" kitabını yazmayı da bir vatan görevi bilmiş

Yakın tarihimizin öyküsünü içeren bu kitapta, Atatürkün insani yönü belki de ilk kez bu kadar açık bir dille anlatılıyor

Cumhuriyetin kurucusunun büyük başarılara ulaşırken karşılaştığı güçlükler, kendisine karşı olanların da varlığı ve bunların yarattığı engeller, ilk kez böylesine içten bir anlatımla, anlattıklarını yürekten yaşamış gerçek bir aydının sözleriyle dile geliyor

"Muazzez İlmiye Çığın söyleyecek sözü var

Bize düşen bu sözleri duymak, duyurmaktır"

Yazar : Muazzez İlmiye Çığ

Yayınevi : Kaynak Yayınları

Sayfa Sayısı : 222

Etiket Fiyatı : 14,00 YTL

Basım Tarihi : Nisan 2008

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com