Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fransız, kitabının, sineması, özeti

Fransız Sineması Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fransız Sineması Kitabının Özeti

Fransız Sineması

Sizlere sunduğumuz bu çalışma; sinemanın gerçek anlamda ve ciddi bir yoğunlukta yaşandığı Fransız sinema dünyasını; akımları, yönetmenleri ve filmleri ile kronolojik bir anlatım diliyle sunmaktadır

Fransız sinemasını endüstriyel yapısının doğumundan gelişimine; sinema sektörünün duraklamasından, dış sektörlerin iç piyasaya yaptığı negatif etkilere, sessiz film yıllarından sesli filme geçişe uzanan kitap; doksanları da içine alarak yönetmenlerin yaşam öykülerine varan bir anlatıdan oluşuyor

Kitap büyük sürrealist yönetmen Luis Bunuel'e ve Fransız sanat sineması salonlarına da yer verip sinemanın her anlamıyla sanat olduğu Fransız sinemasının ana hatlarına uzanıp, salt bir ülke sınırları içerisinde o ülkenin sinemasına bakmakla kalmayıp, kendi başına sinemanın dünyada ortaya çıkışı ve diğer ülkelerdeki pozisyonlarına da yer veriyor

Sadece Fransız sinemasının değil evrensel bir sinema takipçisi olan herkesin keyifle okumasını yapacağı bir eser

Yazar : Şenol Erdoğan

Yayınevi : Es Yayınları

Sayfa Sayısı : 171

Etiket Fiyatı : 11,00 YTL

Basım Tarihi : Nisan 2004

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com