Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kitabının, minimalizm, sinema, özeti

Minimalizm Ve Sinema Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Minimalizm Ve Sinema Kitabının Özeti

Minimalizm ve Sinema

Minimalist sinema üzerine dünya çapında yapılan ilk etraflı çalışma olan bu eser, sinema tarihinde avant-gardist hareketlerin izini sürerek başladığı yolculuğunda, çeşitli sanat disiplinlerindeki minimalist yaklaşımlara uğrayarak sonunda sinemaya varıyor Popüler sinemanın karşısına koyduğu sanat sineması anlayışı içine yerleştirdiği minimalist sinemayı irdelerken, Ozu'dan Jarmusch'a dünya sinemasından bu akım içinde ürün veren yönetmenleri inceliyor ve tam filmografilerine yer veriyor Zen Budizminden elektronik müziğe uzanan bu keyifli yolculuğun her durağında sinema var

Popüler kültür adı altında gelip geçici çılgınlıkların, çığırtkanlıkların yaşamın her yanını sardığı günümüzde, insan en az iki yüzyıldır disiplin altına alınamayan temposuyla, kentin de, metropolün de tanımları değişti, adeta her yer metropolitan zihniyetli insanlarla dolu; yabancılaşmış, aceleci, medeni maskeli ilgisizliklerle dolu ama her an patlamaya hazır skandallar arayan açgözlülükler, fırsatçılıklar Foucault'nun uyardığı gibi uyanık kalmak zorunda olan entelektüeller ve bir de sanatçılar belki, unutmak üzere olduğumuz durup düşünme zeminlerini arayabilirler Pelin'in "seçkin sadecilik" dediği minimalist yaklaşım, sessizce varlığını sürdürüyor ve üstelik kentin kalabalık sinema salonlarında pek olmasa da, insanlık tarihinin sayfalarında "görünür" olmaya devam ediyor

Prof Dr Nurçay Türkoğlu

Yazar : Pelin Özdoğru

Yayınevi : Es Yayınları

Sayfa Sayısı : 110

Etiket Fiyatı : 8,50 YTL

Basım Tarihi : Haziran 2004

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com