Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
evvel, kitabının, meselleri, zaman, özeti

Evvel Zaman Meselleri Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Evvel Zaman Meselleri Kitabının Özeti

Evvel Zaman Meselleri

Mesel, bir anlam köprüsüdür; insanı gerçekle buluşturur Gerçeği soyut haliyle kavramakta zorlanan akıl, birçok meseleyi ancak misaller ile kavrar, yahut misaller sayesinde daha çabuk kavrar Bu sırdandır ki, Hz Peygamber başta olmak üzere bütün peygamberler, birçok hakikati ümmetlerine meseller yoluyla anlatmışlardır

Karakalem Yayınları, hazırlığı yıllar öncesine dayanan Mesel-Öykü dizisiyle, her biri bir anlama ve bir gerçeğe elçilik eden, ve büyük kısmı gerçek hayattan ve yaşanmış olaylardan derlenmiş meseller ve öykülerle tanıştırmayı hedefliyor

Evvel Zaman Meselleri, dizimizin ilk kitabı Kitap, nebevî bir asla dayanan, her biri bir peygambere atfedilen, bir peygamberin ya bizzat yaşadığı veyahut anlattığı mesellerden oluşuyor Ve böylece, bir dizi hakikate elçilik ettiği gibi, bütün peygamberlerin mesajının nasıl da birbirini desteklediğini ve tamamladığını yüreklere fısıldıyor

Yazar : İsmail Örgen

Yayınevi : Karakalem Yayınları

Sayfa Sayısı : 182

Etiket Fiyatı : 7,50 YTL

Basım Tarihi : Mayıs 2005

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com