Eylül Geçti Sanmıştım Eylül Deniz |
11-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Eylül Geçti Sanmıştım Eylül DenizEYLÜL GEÇTİ SANMIŞTIM Eylül Deniz Eylül Deniz, ilk şiir kitabı Pera Masalının ardından, ikinci kitabı Eylül Geçti Sanmıştım ile bir kez daha okurlarla buluşuyor Kendi şiirini İmgelerin karmakarışık olduğu, her duygunun en uç noktalarda ve biraz da fütursuzca anlatıldığı bir şiir olarak tanımlayan Eylül Deniz, şiirle ilgili düşüncelerini dile getirirken “Turizm bakanının, şiir az gelişmiş ülkelerin işidir; saygıyla okuduğumuz köşe yazarlarının anlamsızca şiir avam bir şeydir dedikleri bir ülkede yaşamama rağmen, şiir, yaşamımdan asla çıkmayacak” diye konuşuyor Sinema ve TV dizilerinden oyuncu olarak tanıdığımız Eylül Deniz, bu kez ikinci şiir kitabı ile çıkıyor izleyenlerinin karşısına İlk kitabına Pera Masalı adını veren genç şair, ikinci kitabında Eylül imgesini kullanıyor: Eylül Geçti Sanmıştım Kendi şiirini, “Yalnızca benim duygusal anlarımın değil, hayatın içinde, içine duygu düşen ve bana dokunan bütün detayların kelimelere yansıması olabilir ” diyerek tanımlayan Eylül, şiirin kendi hayatında kendiliğinden oluştuğunu söylüyor; ona göre bu durum bir çığlık; plansız, programsız, birdenbire gelen, düşünmeden, utanmadan, sınır koymadan yazılan ve kontrol edilemeyen bir duygu Şiirlerini yazarken, bir şeye yönelmek ya da ilerlemek kaygıları taşımıyor “Çünkü,” diyor, “Yaşadıkça ve okudukça, yalnızca şiir değil, tüm yazı sanatlarıyla ilgili öğrenmem gereken ne varsa beynimin bir köşesinde toplanıyor Tüm bunlar benim sanatımın ilerlemesinde önemli bir unsur olarak karşıma çıkacaktır” |
|