Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
altın, gizli, imza, kainattaki, oran

Kainattaki Gizli İmza Altın Oran

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mevsimler yıllık ritimler halinde tekrar eder Yürürken bir insanın ayakları yere düzenli bir ritimle değer: sağ-sol-sağ-sol Bir at yürürken ortaya çıkan model daha karmaşıktır ama aynı derecede ritmiktir Böceklerin sürünmesi, kuşların uçması, denizanalarının açılıp kapanması, yılanların dalgalı hareketleri ve küçücük bakterilerin bir gemi pervanesi gibi dönen mikroskobik kuyruklarının yardımıyla hareketleri ritmiktir Kâinatta ne varsa insanda var insanda ne varsa kâinatta var Nasıl kalp atışının bir ritmi var, aynen öyle kâinatta da bir ritim var Her şey hassas bir ölçüyle kayıtlı…

Kâinatta baş döndürücü bir estetik var Hiçbir kar tanesi gerçekten bir diğerinin aynı değil, ancak hepsinde de altıgen bir simetri var Kaplanların ve zebraların kürkleri çubuk desenli; leoparlarla sırtlanlarınki ise beneklidir Karmaşık dalga kolları okyanusta yol alıyor; tıpkı kumul yığınlarının çölde çeşitli hatlar halinde hareket etmesi gibi Işıktan rengârenk kemerler gökkuşağı şeklinde gökyüzünü büyülüyor Kış gecelerinde Ayın etrafını parlak, dairevî bir hâle kuşatıyor Bütün bunlar gösteriyor ki kâinatta bir simetri var

Ayçiçeğinden kozalağa, keçiboynuzundan deniz kabuğuna birçok şeyde ortak bir güzellik ve özellik var Bu özelliğin adı altın oran! Bu kitap, küçük bir kâinat olan insandan, büyük bir insan olan kâinata kadar, her şeyde bir benzerlik olduğunu gözler önüne seriyor, kâinata atılmış olan gizli imzayı tanıtmayı hedeşiyor Altın Oran, en güzel sanatların devamlı surette sergilendiği kâinat çapındaki sanat galerisinde erişilmesi imkânsız harikulade sanatlara atılan sayısız imzadan bir taneciğini keşfetme imkânı veriyor

Yazar : Yılmaz Sadıklı
Yayınevi : Altın Burç Yayınları
Sayfa Sayısı : 79

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com