Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
düşünmek, kadınları, kitabının, müslüman, tesettürü, yeniden, özeti

Müslüman Kadınları Ve Tesettürü Yeniden Düşünmek Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Müslüman Kadınları Ve Tesettürü Yeniden Düşünmek Kitabının Özeti

Müslüman Kadınları ve Tesettürü Yeniden Düşünmek

“1991 yılında televizyonda Türk kadınlarının tesettüre dönüyor olduklarını gösteren bir haber izlemiş, çok şaşırmış ve onlar adına üzülmüştüm İçimden, Zavallılık diye düşünmüştüm, kültürleri bu kadınların beyinlerini yıkıyor Birçok Batılı gibi, İslâmın kadınları baskı altında tuttuğuna ve tesettürün de bu baskının sembolü olduğuna inanıyordum Bundan dört yıl sonra, aynen o baskı altındaki kadınlar gibi giyinmeye başlayınca, kıyafetimin bir dükkanın camekanına yansıyışını gördüğümde yaşadığım şaşkınlığı tasavvur edebilirsiniz

Katherine Bullockun kendi ifadesiyle, önce İslâmdan nefret etmeyi, sonra ona saygı duymaya başlamayı, sonra ona ilgi duymayı, ve en sonunda onu kabul etmeyi içeren manevî yolculuğunda, tesettür kilit noktayı oluşturur İslâmı seçmeye karar verdiğinde, Anglo-Sakson kökenlere sahip bir Avustralyalı olarak Toronto Üniversitesinde doktora yapmaktadır ve İslâmdan önce, İslâmı seçerken, ve de örtünmeye karar verdikten sonra edindiği izlenimler onu doktora tezini tesettür üzerine yapmaya yöneltir

Dr Bullockun Karakalem Yayınları tarafından Türkçeye kazandırılan Müslüman Kadınları ve Tesettürü Yeniden Düşünmek başlıklı kitabı, onun doktora çalışması esnasında başlayan tesettür araştırmalarının sonuç ve bulgularını bize sunuyor

Yazar : Katherine Bullock

Yayınevi : Karakalem Yayınları

Sayfa Sayısı : 414

Etiket Fiyatı : 16,00 YTL

Basım Tarihi : Eylül 2005

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com