Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
anlatan, ekmeğin, ekmek, ekmekçiliğin, kitabı, tarihi, yediğimiz

Ekmeğin Ve Ekmekçiliğin Tarihi Anlatan Yediğimiz Ekmek Kitabı

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekmeğin Ve Ekmekçiliğin Tarihi Anlatan Yediğimiz Ekmek Kitabı



Ekmeğin ve ekmekçiliğin tarihi anlatan Yediğimiz Ekmek kitabı

Ekmek tüketiminin oldukça fazla olduğu ülkemizde, her eve günde en az iki ya da üç ekmek alınıyor



Tabi kalabalık ailelerde bu sayı artıyor Fazla kilo, kolesterol gibi sorunlar yüzünden zaman zaman kararlar alınsa ve ekmekten uzak durmaya çalışılsa da bunlar pek uzun soluklu kararlar olamıyor Ya da böyle durumlarda devreye kepekli, çavdarlı ekmek gibi seçenekler giriyor Yani hiçbir şekilde ekmeksiz bir hayat ve düşünemiyoruz Dünyada ekmek tüketiminin en fazla olduğu ülkelerin başında geldiğimizi de göz önünde bulundurursak, ekmeğin sofralardaki saltanatı kolay kolay sarsılacağa benzemiyor Peki, bizim için bu kadar değişilmez olan ekmek hakkında neler biliyoruz? Ekmeğin ve ekmekçiliğin tarihine kısa bir yolculuk yapmak istiyorsanız size bir kitap önerebiliriz; "Yediğimiz Ekmek"

MetroKültür Yayınla-rı'ndan çıkan ve 7 bölümden oluşan kitapta kitapta ekmeğe dair birçok şey bulmanız mümkün Birbirinden iştah açıcı görüntüleriyle çeşit çeşit ekmek fotoğraflarının yer aldığı kitap görsel açıdan da zengin Tok karnına incelemenizde yarar var, bizden söylemesi Kitapta ekmeğin ve hammaddesi buğdayın uygarlık tarihindeki yeri üzerinde ayrıntılı olarak durulmuş Yani okurken sizi bulunduğunuz yerden alıp Roma'nın, Mısır'ın buğday tarlalarının arasında gezdiriyor desek abartmış olmayız

Ekmekle ilgili en çok merak ettiğimiz konulardan birine de açıklık getirilmiş kitapta Kullanılan temel katkı maddeleri ve bu maddelerin neden kullanıldığı, hangilerinin sağlıksız olduğu açıklamalarıyla birlikte verilmiş Örneğin ekmeğe yapılan bitkisel yağ katkısı bayatlamayı geciktirici etkisinin yanında sağlıklı bileşenlerinden dolayı bireyin beslenme kalitesini de yükseltiyor Yasaklanan katkı maddeleri de var tabi Amerika Birleşik Devletleri'nde kullanımına izin verilen ancak AB ülkelerinde yasak olan, benziol peroksit (BP) isimli un ağartıcı katkı maddesinin, aşırı dozlarının kanserojen olduğu bilindiği için kullanımı ülkemizde de yasak Sadece ekmekle ilgili değil ekmekçilik üzerine de bilgiler bulabilirsiniz Kitabın son bölümünde fırıncılık ve ekmekçilik üzerine kitaplar kısa tanıtımlarıyla birlikte verilmiş Bilginize

Çorum yöresinden tarihî bir ekmek tarifi

Kültürel çeşitliliği mutfağına da yansıyan ülkemizde her bölgenin kendine özgü ekmek çeşitleri, hamur işleri var Kitapta da Çorum yöresine ait geçmişten günümüze gelen ekmek ve hamur işleri incelenmiş Örneğin, İskilip'te yapılan sackıran adlı ekmek, orta büyüklükte açılan mayasız hamurun yağla sarılması ve sonra küçük bezeler halinde kesilen parçaların açılarak sacda pişirilmesiyle hazırlanıyor Dileyen içine cevizde koyabiliyor Sıcak servis edilmesi de önemli Güvenli Köyü'nde yapılan pıtıl ise ince yufka büyüklüğünde açılan, üzeri haşhaş ve yağ ile kaplanan mayalı hamurun kare şekline gelmek üzere dört tarafından katlanıp tekrar yazılması ve üzerine süt sürülerek küllenen sacda pişirilmesiyle yapılıyor

ASLIHAN KÖŞŞEKOĞLU

Alıntı Yaparak Cevapla

Ekmeğin Ve Ekmekçiliğin Tarihi Anlatan Yediğimiz Ekmek Kitabı

Eski 11-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekmeğin Ve Ekmekçiliğin Tarihi Anlatan Yediğimiz Ekmek Kitabı



Alıntı:

SoN OsMaNLı Nickli Üyeden Alıntı

Ekmeğin ve ekmekçiliğin tarihi anlatan Yediğimiz Ekmek kitabı

Ekmek tüketiminin oldukça fazla olduğu ülkemizde, her eve günde en az iki ya da üç ekmek alınıyor



Tabi kalabalık ailelerde bu sayı artıyor Fazla kilo, kolesterol gibi sorunlar yüzünden zaman zaman kararlar alınsa ve ekmekten uzak durmaya çalışılsa da bunlar pek uzun soluklu kararlar olamıyor Ya da böyle durumlarda devreye kepekli, çavdarlı ekmek gibi seçenekler giriyor Yani hiçbir şekilde ekmeksiz bir hayat ve düşünemiyoruz Dünyada ekmek tüketiminin en fazla olduğu ülkelerin başında geldiğimizi de göz önünde bulundurursak, ekmeğin sofralardaki saltanatı kolay kolay sarsılacağa benzemiyor Peki, bizim için bu kadar değişilmez olan ekmek hakkında neler biliyoruz? Ekmeğin ve ekmekçiliğin tarihine kısa bir yolculuk yapmak istiyorsanız size bir kitap önerebiliriz; "Yediğimiz Ekmek"

MetroKültür Yayınla-rı'ndan çıkan ve 7 bölümden oluşan kitapta kitapta ekmeğe dair birçok şey bulmanız mümkün Birbirinden iştah açıcı görüntüleriyle çeşit çeşit ekmek fotoğraflarının yer aldığı kitap görsel açıdan da zengin Tok karnına incelemenizde yarar var, bizden söylemesi Kitapta ekmeğin ve hammaddesi buğdayın uygarlık tarihindeki yeri üzerinde ayrıntılı olarak durulmuş Yani okurken sizi bulunduğunuz yerden alıp Roma'nın, Mısır'ın buğday tarlalarının arasında gezdiriyor desek abartmış olmayız

Ekmekle ilgili en çok merak ettiğimiz konulardan birine de açıklık getirilmiş kitapta Kullanılan temel katkı maddeleri ve bu maddelerin neden kullanıldığı, hangilerinin sağlıksız olduğu açıklamalarıyla birlikte verilmiş Örneğin ekmeğe yapılan bitkisel yağ katkısı bayatlamayı geciktirici etkisinin yanında sağlıklı bileşenlerinden dolayı bireyin beslenme kalitesini de yükseltiyor Yasaklanan katkı maddeleri de var tabi Amerika Birleşik Devletleri'nde kullanımına izin verilen ancak AB ülkelerinde yasak olan, benziol peroksit (BP) isimli un ağartıcı katkı maddesinin, aşırı dozlarının kanserojen olduğu bilindiği için kullanımı ülkemizde de yasak Sadece ekmekle ilgili değil ekmekçilik üzerine de bilgiler bulabilirsiniz Kitabın son bölümünde fırıncılık ve ekmekçilik üzerine kitaplar kısa tanıtımlarıyla birlikte verilmiş Bilginize

Çorum yöresinden tarihî bir ekmek tarifi

Kültürel çeşitliliği mutfağına da yansıyan ülkemizde her bölgenin kendine özgü ekmek çeşitleri, hamur işleri var Kitapta da Çorum yöresine ait geçmişten günümüze gelen ekmek ve hamur işleri incelenmiş Örneğin, İskilip'te yapılan sackıran adlı ekmek, orta büyüklükte açılan mayasız hamurun yağla sarılması ve sonra küçük bezeler halinde kesilen parçaların açılarak sacda pişirilmesiyle hazırlanıyor Dileyen içine cevizde koyabiliyor Sıcak servis edilmesi de önemli Güvenli Köyü'nde yapılan pıtıl ise ince yufka büyüklüğünde açılan, üzeri haşhaş ve yağ ile kaplanan mayalı hamurun kare şekline gelmek üzere dört tarafından katlanıp tekrar yazılması ve üzerine süt sürülerek küllenen sacda pişirilmesiyle yapılıyor

ASLIHAN KÖŞŞEKOĞLU

ekmek nasıl yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.