Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cinayeti, kitabının, morgue, sokağı, özeti

Morgue Sokağı Cinayeti Kitabının Özeti

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Morgue Sokağı Cinayeti Kitabının Özeti

Morgue Sokağı Cinayeti

"Çağımızın en güçlü yazarı"

"Sarhoş, yoksul, ezik, dışlanmış Edgar Allan Poe, dingin ve erdemli bir Goethe'den ya da walter Scott'tan çok daha fazla hoşuma gidiyor O ve onun gibi özel yapıdakii adamlar için şöyle diyeceğim: 'Bizler adına acı çektiler' "

-Charles Baudelaire

Mourge Sokağı Cinayeti'ndeki öyküler, İngilizce asıllarından ve Mehmet Fuat'ın yazara bağlılığı en önemli ilke kabul eden anlayışıyla çevrilmiştir

"Garip dengesiz ve saplantılarla dolu yapısının kendini cinayete ya da deliliğe sürüklemesini önlemek için, Poe'nun elinin altında bir başka zehir vardı Herkezin aynı rahatlıkla kullanamayacağı bir zehir: Güzel ve özenli yazısıyla, arada bir derin üzüntüsünden sıyrılmasını sağlayan, ürkünç, kasvetli ama avutucu imgeleri kağıda döktüğü mürekkepten söz ediyorum"

-Marie Bonaparte

Yazar : Edgar Allan Poe

Yayınevi : Notos Kitap

Sayfa Sayısı : 148

Etiket Fiyatı : 15,00 YTL

Basım Tarihi : Ocak 2008

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com