Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kitabının, psikanaliz, sanatta, özeti

Sanatta Psikanaliz Kitabının Özeti

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sanatta Psikanaliz Kitabının Özeti

Sanatta Psikanaliz

Freud, başlangıçta bir tedavi yöntemi olarak ortaya çıkan psikanalitik kuramın gerçekte felsefe, din ve sanat alanlarındaki sorunların çözümüne de yardımcı olduğunu söylemiştir Özellikle de sanat psikanaliz için çok verimli bir kaynak oluşturur, çünkü sanatçılar, yine Freud'a göre, yeryüzü ile gökyüzü arasında, alışılagelmiş bilişsel donanımımızla asla varamayacağımız gerçeklikleri bilirler, bize bilinçdışının gizemli kapılarını açarlar, Türkiye'de psikolojinin duayenlerinden Prof Dr, Neriman Samurçay, sanatve psikanaliz arasındaki bu yakın ilişkiyi eksen alarak yıllardır çeşitli sanat dergilerinde yazılar, denemeler, eleştiriler kaleme alıyor Bu yazıların bir bölümünün derlendiği Sanatta Psikanaliz, bizi ressamların dünyasıyla bambaşka bir açıdan tanıştırırken, uygulanan çeşitli projektif testler ve sanatçılarla yapılan görüşmeler Samurçay'ın keskin gözlem ve analiz gücüyle birleşerek gözlerimizi sanat yapıtından kendi iç dünyamıza doğru yöneltiyor Prof Dr Neriman Samurçay (1923) Ankara Dil ve Tarih-Coğrafya Fakiiltesi'nin Felsefe bölümünü bitirdikten sonra, doktorasını psikoloji dalında yaptı Paris'te klinik psikoloji, Rorschach Testi ve benzer projektif testler üzerine ayrıntılı çalışmalar yürüten Samurçay'ın çeşitli bilimsel makalelerinin yanı sıra, sanat dergilerinde ve galeri yayınlarında "sanat ve psikanaliz" eksenli birçok yazısı yayımlandı

Yazar : Neriman Samurçay

Yayınevi : İş Bankası Yayınları

Sayfa Sayısı : 245

Etiket Fiyatı : 26,00 YTL

Basım Tarihi : Temmuz 2008

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com