Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
babam, buda, kitabının, özeti

Buda Babam Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Buda Babam Kitabının Özeti

Buda Babam

Babam çatlağın tekidir Kafadan kontaktır Şaka niyetine yapmayacağı şey yoktur Bir keresinde başına kadın külotu geçirip alışverişe çıktı Bir başka seferinde komşu kadına milli piyangoda büyük ikramiyenin bize çıktığını ve Barbadosa gideceğimizi söyledi; ama son yaptığının yanında lafı bile edilmez bunların Gidip Budist oldu

Her şey, Lizin kocası, Anne Marienin babası Jimmynin verdiği bu kararla başlar Glasgowda yaşayan ve olağan seyrinde, sıradan bir yaşam süren bu çekirdek ailenin her bir bireyi bu kararla kendini bir anda farklı bir hayat akışının içinde bulur Mesele sadece Budizme duyulan ilgi değildir üstelik Jimmynin bu dine olan merakı, bir eğlence olmanın ötesinde, vejetaryenlik, cinsel oruç ve meditasyon derken, günbegün, onun için hayatını şöyle bir gözden geçirme ve beklentilerini, isteklerini sorgulama sürecine dönüşür Tabii, bundan hem Liz hem de Anne Marie kendi payına düşen oranda etkilenir Dahası, hiç beklenmedik bir gelişme, üçünün hayatını da sonsuza dek etkileyecektir

Buda Babam, Budizmin o insanı “berraklığa” yönelten felsefesi temelinde, günümüzde, dünyanın herhangi bir yerinde, birbirimizi anlayabilmenin, sevebilmenin ve bu bağlamda bir aile olabilmenin ne anlama geldiğini anlatıyor okura

Yazar : Anne Donovan

Yayınevi : Literatür Yayınları

Sayfa Sayısı : 284

Etiket Fiyatı : 17,00 YTL

Basım Tarihi : Temmuz 2008

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com