Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dava, franz, kafka

Dava / Franz Kafka

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dava / Franz Kafka

Dava / FRANZ KAFKA

Joseph K,otuz yaşında,bankada çalışan kendi halinde biridirBiri iftira atmış olacak ki,Joseph Kyi tutuklarlarJoseph,ne suç işlediğini ve hangi maddeye göre yargılacağını bilmezJoseph,kendisini haklı çıkarmak veya bu suçunu anlamak için çalışmalar yaparAynı evde kaldıgı Fraulein Bürstnere olayı anlatırKız bu olayla ilgilenmezJoseph bir kez daha mahkemeye çağrılırKendisini haklı çıkarmaya çalışır ama mahkeme salonundakiler sarayın ajanlarıdır
Joseph,kendisini davaya verir ve bu yüzden bankadaki işlerini aksatırKendisine Huld adında bir avukat bulurFakat bu avukattan vazgeçmek isterJoseph,bir arkadaşının tavsiyesiyle Titorelli adında bir ressamı görmeye giderBu kişi,sarayın özel ressamıdırOnunla yaptığı konuşma sonucunda ümitsizlik içinde ressamın yanından ayrılır
Joseph,faaliyetlerine devam ederBir yıl sonra(Joseph otuz bir yaşındayken)iki şişman adam kapıyı çalar ve Joseph i alıp götürürlerArtık Joseph mücadele gücünü kaybetmiştirBu adamlara direniş göstermezİki adamdan biri Josephin boğazından tutar ve diğeri elindeki bıçağı kalbine saplar
3KİTABIN ANA FİKRİ :
Bir kişinin haksız yere mahkemelere düşmesi ve onun verdiği mücadelenin boşa çıkması
4KİTAPTAKİ OLAYLARIN VE ŞAHISLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ:
JOSEPH K :Otuz yaşında,bekar bir bankacıSıradan bir kişiliği var FRAULEIN BRÜSTNER:Josephin ev arkadaşı ve daktilograf HULD :Josephin tanıştığı avukat TİTORELLİ :Saray çevresiyle ilişkileri olan Josephe yardım etmek isteyen bir ressam
5KİTAP HAKKINDA ŞAHSİ GÖRÜŞLER: Bu roman,Franz Kafkanın en iyi romanlarından biridirKonu çok iyi işlenmiş,anlatım sadedir 6KİTABIN YAZARI HAKKINDA KISA BİLGİ:
Franz kafka,Alman asıllı Çek yazarıdırPragda doğup,Viyana yakınlarındaki Kierling sanatoryumunda ölmüştür1920 yılından ölümüne dek aralıksız olarak tuttuğu özel günlük,1948 yılında yayımlandıYapıtlarıeğişim(1916),Ceza Sömürgesi(1919),Bir Açlık Şampiyonu(1924),Şato(1926),Amerika(1927),Çin Seddi(1931),Günlükler(1948), MilenayaMektuplar(1952),Yazışmalar(1902-24arasındaki,1958),Taşrada Düğün
Hazırlıkları (1953)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com