Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
imparatorluğu, kitap, korku, özeti

Korku İmparatorluğu - Kitap Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Korku İmparatorluğu - Kitap Özeti

Korku İmparatorluğu kitap özeti

Korku İmparatorluğu kitap özeti
Harika bir kitap daha… Okunması çok kolay ve akıp gidiyor… Sonunu merak ettiğiniz için çabuk bitiriyorsunuz Sonra da niçin çabuk bitirdim diye üzülüyorsunuz
1990 yılından başlıyor Daha Kuveytin Irakı işgalinden önce, Amerikanın Ortadoğuda haritaları değiştirme planları ortaya çıkıyor
Saddamın saldırısından Türklerin ve Kürtlerin birlikte Türkiyeye kaçmaları, sınırda yaşadıkları sıkıntılar insanı çok dugulandırıyor Kürt-Türk kardeşliği çok güzel işlenmiş

Çekiç Güçün devreye girmesinden sonra ABD, İngiltere ve İsrailin tezgahları kahramanların ağzından anlatılıyor Kürtler kandırılıyor ve Türkmenlere eziyetler başlıyor Öğretmen Nurinin yaşadıkları, gözünüzü yaşartıyor Türk askerlerine çuval geçirilmesi olayını da sanki siz yaşıyormuşsunuz gibi hissediyorsunuz
Amerikalıların ve peşmergelerin vahşet boyutuna varan olayları beni çok duygulandırdı
Amerikanın tahrikleri üzerine Türk Ordusu, çok güzel bir plan hazırlıyor Hazırlığı yıllar süren bu plan, Amerikanın kullandığı teknolojiyi terse çevirmeye dayanıyor Çok akıllıca hazırlanan operasyon sonunda abd pes etmek zorunda kalıyor Kitabın sonunda Iraka huzur geliyor, Türkiye de bölünmekten kurtuluyor
Bu kadar özetle bir şey anlatamadım ama kitap gerçekten çok güzel İnsan ordusuyla gurur duyuyor Kitapta, bir zamanlar Karadeniz sahillerimizi mesken tutan Balina Aydının hikayesi de var Şanlıurfada Iraka saldırı sırasında düşen 3 ABD akıllı füzesinin hikayesi de çok güzel Ben en çok Kürtlerin vurduğu öğretmen Nurinin eşinin ayağının kesilmesi bölümünde duygulandım
Irakın karışık olduğu, ülkemizde terörün arttığı bu dönemde biz,i ümitsizlikten kurtaran bu güzel kitabı okuyun Korku İmparatorluğu=ABD

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com