Korku İmparatorluğu - Kitap Özeti |
11-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Korku İmparatorluğu - Kitap ÖzetiKorku İmparatorluğu kitap özeti Korku İmparatorluğu kitap özeti Harika bir kitap daha… Okunması çok kolay ve akıp gidiyor… Sonunu merak ettiğiniz için çabuk bitiriyorsunuz Sonra da niçin çabuk bitirdim diye üzülüyorsunuz 1990 yılından başlıyor Daha Kuveytin Irakı işgalinden önce, Amerikanın Ortadoğuda haritaları değiştirme planları ortaya çıkıyor Saddamın saldırısından Türklerin ve Kürtlerin birlikte Türkiyeye kaçmaları, sınırda yaşadıkları sıkıntılar insanı çok dugulandırıyor Kürt-Türk kardeşliği çok güzel işlenmiş Çekiç Güçün devreye girmesinden sonra ABD, İngiltere ve İsrailin tezgahları kahramanların ağzından anlatılıyor Kürtler kandırılıyor ve Türkmenlere eziyetler başlıyor Öğretmen Nurinin yaşadıkları, gözünüzü yaşartıyor Türk askerlerine çuval geçirilmesi olayını da sanki siz yaşıyormuşsunuz gibi hissediyorsunuz Amerikalıların ve peşmergelerin vahşet boyutuna varan olayları beni çok duygulandırdı Amerikanın tahrikleri üzerine Türk Ordusu, çok güzel bir plan hazırlıyor Hazırlığı yıllar süren bu plan, Amerikanın kullandığı teknolojiyi terse çevirmeye dayanıyor Çok akıllıca hazırlanan operasyon sonunda abd pes etmek zorunda kalıyor Kitabın sonunda Iraka huzur geliyor, Türkiye de bölünmekten kurtuluyor Bu kadar özetle bir şey anlatamadım ama kitap gerçekten çok güzel İnsan ordusuyla gurur duyuyor Kitapta, bir zamanlar Karadeniz sahillerimizi mesken tutan Balina Aydının hikayesi de var Şanlıurfada Iraka saldırı sırasında düşen 3 ABD akıllı füzesinin hikayesi de çok güzel Ben en çok Kürtlerin vurduğu öğretmen Nurinin eşinin ayağının kesilmesi bölümünde duygulandım Irakın karışık olduğu, ülkemizde terörün arttığı bu dönemde biz,i ümitsizlikten kurtaran bu güzel kitabı okuyun Korku İmparatorluğu=ABD |
|