Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bach, mavi, richard, tüy

Mavi Tüy / Richard Bach

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mavi Tüy / Richard Bach

Mavi Tüy / Richard Bach

Mavi Tüy / Richard Bach Roman Özeti
Rıchard isteyenlere uçma zevkini tattırak para kazanan, eski çift kanatlı bir uçağın pilotuyduUçağıyla değişik yerleri gezerek müşteri buluyordu Gene müşteri bulmak için gittiği Ferriste DonaldShimoda adında kendisiyle aynı işi yapan bir pilotla tanıştı Donald daha önce tanıdığı insanlardan çok farklıydı Kullandığı uçak çok eski yapım olmasına rağmen sanki henüz alınmış kadar yeniydi Donaldla tanışıp arkadaş oldular Donald, tanıyanların Tamirci Mesih dedikleri, bir gün yirmi-beş bin kişinin gözü önünde kayboldu Richard bunu gazetede okumuştu
Donald mesihlikten istifa ettiğini söyledi Kendisine ait insanlaran mucize dediği, ama ona göre sıradan olan bazı yetenekleri vardı Richardla gezerken bunların bazılarını kullanıyorduDonald ınsan düşündüğünde, yapabileceğine inandığında mucize denen şeyleri yapabileceğini söylüyodo Bunu göstermek için gölün ortasına bir anahtar attı Şu anda gölün sanki bir kara parçası olduğuna inandığını söylediSuyun üstünde yürüyerek anahtarı getirdi Richarddan da bunu yapmasını istedi Richard gölü sanki toprakmış gibi düşündü ve suyun üstünde yürüdü Daha sonra toprağıda su olarak düşündü Toprağa çıktığında batmaya boşladıDonald dan yardım istedi o da toprağı tekrar toprak olarak düşünmesi gerektiğini söyledi Richard batmaktan kurtuldu
Richard ona daima sorular soruyordu ama bazen istediği cevabı alamıyoduBunun için doğru soruyu sorması gerekiyorduZamanla bunu öğrendiArtık istediği şeyi önce düşünüyor daha sonra soruyordu Donald kararsız kaldığı zamanlarda kullandığı kıtabı Richarda verdi Ne zaman kararsız kalırsa kıtabı açmasını; açtığı sayfada ihtiyacı olan bilgiyi orada bulabileceğini söyledi Richard gerektiğinde kitabı kullanıyordu ve artık mucize diye birşeyin olmadığını biliyordu
Arkadaşlıkları bir müddet bu şekilde sürdü Richard dostundan her şeyi öğrendi ve artık o da bir mesih oldu zevk aldıkça bunu sürdüreceğini söylediBir gün avcının biri Donaldı vurdu ve kaçmaya başladı Richard onu kovalamak yerine Donaldın yanına koştu Ölmüştü Bir an ne yapacağına karar veremedi,Donaldın ölebileceğine inanmıyordu Kitabını açtı, orada Bu kitaptaki her şey yalan olabilir yazıyordu Yolculuğuna devam etti Bir gün Donald rastladı artık yağ içinde bir uçağı vardı Richarda mesihlikte şans dileyip ayrıldı Richard Donald hakkında yazmaya başladı yeryüzüne İndiananın kutsal topraklarında doğup Fort Wayneingizemli tepelerinde yetişmiş bir Usta gelmişti…
2 ANAFİKRİ: Kitapta insan için ulaşılmayacak bir hedefin olmadığını,her şeyi başarabileceğini, bunun için doğru soruyu sorması gerektiğini anlatıyor
3 KİTAPTAKİ OLAYLARIN VE ŞAHISLARIN DEĞERLENDİRMESİ: Richard Bach özellikle okuyucunun dikkatini çekmek için alışılmamış, ilginç olaylar seçmiş Okuyan için belki biraz abartılmış görünsede vermek istediği mesajı çok iyi vermiş
Donald kitapta yol gösteren, gerçek hayatta bilim ve felsefenin yerini tutan bir karakter Karşısındakini olayları çözebilmek için düşünmeye sevk eden, olaylar karşısında soğuk kanlılığını koruyan bir mesih
Richard ise gerçek hayatta öğrenci diyebileceğimiz bir karakter Düşünceleri konunun anlatılmasına büyük katkı sağlıyor
4 KİTAP HAKKINDAKİ ŞAHSİ GÖRÜŞLER:Yazar günlük hayatta imkansız olan bir konuyu sanki gerçekmiş gibi anlatıyor Buna rağmen anlattığı şey ve ya seçtiği karakterler havada kalmamış Din ögesini de kullanarak sanki günlük hayatta oluyor denebilecek kadar düzgün bir üslûp kullanmış Anlatım tarzı ve olaylar okuyanı sıkmıyor Alışılmış, insanı sıkan diğer psikoloji kitaplarına benzemiyor En sonunda vermek istediği mesajı da okuyucuya kazandırıyor Olayları günlük hayatta kullandığımız sade bir dille anlatmış

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com