Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dinler, kitabının, tarihi, özeti

Dinler Tarihi Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dinler Tarihi Kitabının Özeti

Dinler Tarihi

Dinler tarihi, dinleri, iptidai dinler, dünya dinleri olmak üzere büyük gruplara ayırır iptidai din mefhumunun sahası pek geniştir; en aşağı derecede bulunan Afrikanın Pigmen kavimlerinden yüksek seviyede bulunan zenci, yahut Polinezya kavimlerine kadar olan dinleri ihtiva etmektedir Bütün bu dinlerin bazı müşterek tarafları mevcut olmakla beraber, onları araştırıp içten anlamak için etnolog ve sosyologların işbirliğine büyük ihtiyaç vardır

Milli dinler mefhumu ise, bilhassa antik devrin muhtelif dinlerini ihtiva etmektedir: Yunan ve Romalı, Jermen ve Kelf, eski Çin ve Mısır, Hitit ve Asurîlerin dinleri buna aittir Onlar yalnız bir milletin ruhani malıdır, bu milletin hududundan aşmaz Fakat bazen, milli dinlerden, bir dünya dini gelmiştir:

Yalnız Yahudilere mahsus bir dinden, Hıristiyanlık husule gelmiştir; Hindistandaki milli dini, Asyanın büyük bir kısmında yayılan Budizmin büyüdüğü topraktır Vazifemiz, böyle bir inkişafın hangi şartlar altında vuku bulabildiğini aramak ve sormaktır

Yazar:Annemarie Schimmel

Yayınevi:Kırkambar Kitaplığı

Sayfa Sayısı:295

Etiket Fiyatı:12,00 YTL

Basım Tarihi:Eylül 2008

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com