Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ideolojiler, kitabının, siyasi, özeti

Siyasi İdeolojiler Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Siyasi İdeolojiler Kitabının Özeti

Siyasi İdeolojiler

Andrew Heywood, iki yüzyılı aşkın bir süredir dünya siyasetine hakim olan ve onu şekillendiren siyasî ilkelere ve doktrinlere Siyasî İdeolojiler kitabıyla açık, kavranabilir ve kapsamlı bir giriş yapmaktadır

Yazar, uluslararası bir perspektifle, klasik 19 yüzyıl ideolojileri olan liberalizm, muhafazakârlık ve sosyalizmden, yakın zamanlarda doğan feminizm, ekolojik düşünce ve siyasî İslam gibi ideolojilere, her ideolojinin hem tarihsel gelişimini hem de onların siyasî hareketlere, siyasî partilere ve hükümetlere yapmış oldukları etkileri net bir şekilde ele alarak, okuyucuya siyasî ideolojiler hakkında geniş ve sistemli bir bilgi kaynağı sunuyor

Kitapta ayrıca,

·Temel siyasî figürler ve filozoflar hakkında bilgi veren,

·Ana siyasî akımları özetleyerek tanıtan,

·Farklı ideolojilerin belirli siyasî temalara nasıl baktıklarını gösteren,

·Ve ideolojiler içindeki akımların yarattığı fikrî gerilimleri karşılaştıran, kutucukları bulabilirsiniz

Yazar : Andrew Heywood

Yayınevi : Adres Yayınları

Sayfa Sayısı : 423

Etiket Fiyatı : 27,50 YTL

Basım Tarihi : Şubat 2007

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com