Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anafartalar, kitabının, savaşları, özeti

Anafartalar Savaşları Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Anafartalar Savaşları Kitabının Özeti

Anafartalar Savaşları

Bu esnada Conkbayırı'nın cenubundaki 261 rakamı tepeden sahilin tarassut ve teminine memuren orada bulanan bir müfreze efradının Conkbayırı'na doğru koşmakta, kaçmakta olduğunu gördüm Size şu mahavereyi aynen okuyacağım!

Bizzat bu efradın önüne çıkarak

-Niçin kaçıyorsunuz? dedim

-Efendim düşman! dediler

-Nerede?

-İşte, diye 261 rakamlı tepeyi gösterdiler

Filhakika düşmanın bir avcı hattı 261 rakamlı tepeye yaklaşmış ve kemali serbestiyle ileriye doğru yürüyordu Şimdi vaziyeti düşünün: Ben kuvvetlerimi bırakmışım, efrat on dadika istirahat etsin diyeDüşman da bu tepeye gelmiş Demek ki düşman bana benim askerlerimden daha yakın Ve düşman, benim bulunduğum yere gelse kuvvetlerim pek fena bir vaziyete duçar olacaktı O zaman artık bilmiyorum, bir muhakemei mantıkıye midir, yoksa sevki tabii ile midir, bilmiyorum,

Kaçan efrada:

-Düşmandan kaçılmaz, dedim

-Cephanemiz kalmadı, dediler

-Cephaneniz yoksa, süngünüz var, dedim

Ve bağırarak bunlara süngü takdırdım Yere yatırdım Aynı zamanda Conkbayırı'na doğru ilerlemekte olan piyade alayı ile cebel bataryasının yetişebilen efradının marş marş'la benim bulunduğum yere gelmeleri için yanımdaki emir zabitini geriye saldırdım Bu efrat süngü takıp yere yatınca düşman efradı yere yattı Kazandığımız an bu andır

Mustafa Kemal

Yazar : Mustafa Kemal Atatürk

Yayınevi : Örgün Yayınevi

Sayfa Sayısı : 506

Etiket Fiyatı : 22,50 YTL

Basım Tarihi : Ocak 2007

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com