Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ateş, canına, kitabının, yapışsın, özeti

Ateş Canına Yapışsın Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ateş Canına Yapışsın Kitabının Özeti

Ateş Canına Yapışsın
Bütün sakinlerinin mutlu ve huzurlu yaşadığı Cennette, Tanrı ilk insanı yarattı, adına da Âdem dedi Onu yarattığı toprağa kendi nefesinden üfleyerek can verdi, bu cana hem iyilikten hem şerden, hem riyadan hem sadakatten koydu Ona güzel olan ne verdiyse, bir o kadar da kötülük ekledi Sonra Cennetteki tüm varlıklara dönüp Âdeme secde etmelerini buyurdu
Bu buyruğa karşı çıkabilecek kadar kibirli tek bir Cennet varlığı vardı, o da Azazildi Âdem gelene kadar Cennette kendi özünden bihaber, huzur içinde yaşayan Azazil, “ilk insan”la mücadeleye girecek, yaratılışında var olan ateş canına yapışıp İblise dönüşene dek bütün Cennete Âdemden üstün olduğunu kanıtlamaya çalışacaktı
Peki ya bir çamur topağından ibaret olan insan, Cennet bahçesinin çiçeği Azazilin aklına haramı düşürürse ne olacak? İblis mi insanı kandıracak, yoksa insan İblisi Cennetten kovduracak kadar “şeytan” mı olacak?
Sezgin Kaymaz yeni romanı Ateş Canına Yapışsında, insanlık tarihinin en eski anlatılarından biri olan “Cennetten kovuluş” hikâyesine can veriyor Hepimizin tanıdığı Cennetin bildik kahramanları onun kalemiyle yepyeni bir ses kazanıyor

Yazar:Sezgin Kaymaz

Yayınevi:İletişim Yayınları

Sayfa Sayısı:238

Etiket Fiyatı:16,50 YTL

Basım Tarihi:Ağustos 2008

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com