Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
özeti, 2abdülhamidin, sırlarıkitap, yöneticilik

2.AbdüLhamid'in YöNeticilik SıRları-Kitap öZeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

2Abdülhamidin Yöneticilik Sırları kitap özeti

Kitap iki ana bölüm halinde yazılmıştır :
A IIAbdülhamidin yöneticilik özellikleri
B IIAbdülhamidin Yöneticilik hataları
IIAbdülhamid günü kurtarmaya ,ben de varım! demeye çalışıyordu Kesin bir plan, program dahilinde bir sistem oluşturma değildi bu anlayış
Hemen hemen kendinden üç yüz yıl önce dünya medeniyetinin zirvesinden düşmüş,git gide zamanın gerisinde kalmış,böylelikle problemleri birikmiş olan osmanlı imparatorluğunu muhafaza edebilmek için, IIAbdulhamid in oluşturdugu kendine özgü bir sistematik görüyoruz;artılarıyla eksileriyle kendi mantığı olan bir “Günü kurtarma “sistematiği
Bu kitabın amacı IIAbdülhamidin Devrini anlatmak değildir Bu nedenle bu devirde meydana gelen olaylarda kronolojik bir sıra içerisinde anlatılmıştırSözkonusu olan sadece IIAbdulhamidin Yöneticilik anlayışıdırBu nedenle sadece bu anlayışı sergileyecek olaylara yer verilmiştir
Bu kitabın konusu kurumsallaşma dırBaşka bir ifadeyle kurumsallaşamamanın nelere mal olacagıdır Yükseliş devrinden sonra yeni şartlara göre kurumsallaşamamış bir devletin sıkıntılarını görüp, kurumsallaşmanın önünü tıkayan engelleri tespit edeceksiniz
Kurumsallaşma başarının kalıcı olması ve bir kişiye bagımlı olmaması için şarttır Her müessesenin iki amacı vardır Biri var olmaya devam etme ,ikincisi ilerleme
IIAbdulhamid öncelikle bunlardan birincisi ile ilgilenebilmiştirHalbuki amaç kurumsallaşmak ve başarıyı tesadüflere bırakmamaktırGünü kurtarmak kısa vadeli bir çözümdürIIAbdulhamidin Günü kurtarmadaki yeteneginden faydalanıp,kurumsallaşmama nedenlerinden ders alabiliriz

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-03-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Enver-Talat ve Cemal üçlüsü olmasaydı + İttihat ve Terakkinin yıkıcı faliyetleri 31 Mart Ayaklanması da doğmasaydı II Abdülhamit Yıldız Sarayında saltanatına devam ederdi ve muhtemelen I Cihan Harbinde denge politikası izleyerek Osmanlı topraklarını daha büyük bir öneme sahip hale getirirdi
İttihat ve Terakkiye tahtan inerken dediği laf
Siz bu devleti 10 yıl götüremezsiniz olmuştur ve gerçekten de öyle olmuştur 10 yıl götürememişlerdir

Kızıl Sultan bana göre ve bir takım tarihçi (tarihsever de diyebiliriz) arkadaşa göre Osmanlının son 100 yılının en büyük padişahıdır

Osman Gazi
Yıldırım Beyazıd
Çelebi Mehmet
Fatih Sultan Mehmet
Yavuz Sultan Selim
Kanuni Sultan Süleyman
III Mehmet
I Ahmed
II Osman
Sultan Abdülmecid
ve
II Abdülhamit

Bu padişahların saltanat mücadelesini veya devlet yönetmesini veya hoşgörüsünü veya sertliğini veya kurnazlığını veya hükmetmesini veya dine bağlılığını bir araştırıp okumanızı tavsiye ederim
Okumanızı Osmanlıyı aşağılayan yazarların eserlerinden değil gerçek Osmanlı tarihçilerin eserlerinden okumanızda fayda var

Neden II Abdülhamid gibi bir padişah devleti içten bölenlerin peşine düşmüştüMason localarının içine casuslar sokmuştu?Tarih bunları neden sakladı?Niçin Abdülhamid devrildikten sonra açıklandı?

Soru işaretlerinin hepsinin cevaplarını öğrenmek sizin elinizde

Konu II Abdülhamit olunca çok bilinmeyenle karşılaşacağınızdan eminimarkadaşa konu için teşekkürler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com