Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
diyarında, karanlık, kitabının, masallar, tom, trueheart, özeti

Tom Trueheart Karanlık Masallar Diyarı'nda Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tom Trueheart Karanlık Masallar Diyarı'nda Kitabının Özeti

Tom Trueheart Karanlık Masallar Diyarı'nda

TOM TRUEHEART KARANLIK MASALLAR DİYARINDAyı şöyle tarif edebiliriz bildiğimiz klasik masal öğelerini farklı kahramanlar olarak kullanıp, bazen komik, bazen heyecanlı ve fantastik bir kurguyu, hep masal seviyesinde tutan bir macera romanı
Oz Büyücüsündeki korkuluk, Frankenstein, Rumpelstiltskin, Parmak Çocuk… Hepsi farklı şekillerde çıkıyor karşımıza bu kitapta Bu karakterleri önceden bilen çocuk/okur bu kez farklı bir gözle bakıyor okuduğu metne… Kitap böylece edebi hazzı bir yana, okurunu, ilişkilendirme, neden-sonuç ilişkisi kurma, değerlendirme yapma açılarından teşvik ediyor
Sonuç olarak akıcı bir dille Türkçeleştirilmiş, eğlenceli bir kitap duruyor karşımızda…
Ama daha önemlisi şu bu kitapları “şiddet öğeleri içermeyen fantastik romanlar” olarak nitelemek mümkün Yani hem çocukların hem de yetişkinlerin yüzünü güldüren bir fantastik edebiyat örneği Fantastiği bir tür olarak ele alırken şiddet öğeleri içermesi gerekmediğinin göstergesi Küçük yaşlardaki çocuklar için de fantastik roman yazılabileceğinin kanıtı

Yazar : Ian Beck
Yayınevi : Mavi Bulut Yayınları
Sayfa Sayısı : 388
Etiket Fiyatı : 19,00 YTL
Basım Tarihi : Kasım 2008

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com