Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilinç, düşmedi, gökten, kitabının, özeti

Bilinç Gökten Düşmedi Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bilinç Gökten Düşmedi Kitabının Özeti

Bilinç Gökten Düşmedi

Beynimiz, hazır, bitmiş bir şekilde gökten düşmedi
Bakınca anlaşılıyor bu Beynimiz yaklaşık bir milyon yıl önce, yavaş yavaş kendi varlığının bilincine varmaya başlarken, en azından 1 milyar yaşındaydı Öznenin yaşantısında ilk kez dünyanın bir tür izdüşümü, bir tür kopyası ya da imgesi ortaya çıktığında, bu imgenin neyebenzeyeceği konusundaki kararlar evrimce çoktan alınmıştı Her halükârda bunlar biyolojik kararlardı
Hoimar von DITFURTH
“Hoimar von Ditfurth, bilimsel bilgilerin içinden ilerleyerek dünyanın bütünsel bir resmini çıkartıyor
karşımıza Burada bize aktarılan şey, bilimin ne diyor oluşu değil Bilimden yararlanarak ve bilimsel bilgiden en küçük bir ödün vermeyerek dünyayı kavrayışımıza ilişkin bir öykü, hatta bir roman yazıyor Ditfurth Bu nedenle onun kitaplarına popüler bilim sıfatının ne kadar uyduğunu sormadan edemiyorum Ya da acaba, asıl popüler bilim budur mu demek gerekiyor? ”
Turgay KURULTAY
Not: Bilinç Gökten Düşmedi, Hoimar von Ditfurthun yayınevimiz tarafından yayımlanan Başlangıçta Hidrojen Vardı kitabının devamı niteliğindedir

Yazar : Hoimar V Ditfurth
Yayınevi : Cumhuriyet Kitap
Sayfa Sayısı : 528
Etiket Fiyatı : 23,00 YTL
Basım Tarihi : Ekim 2007

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com