Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gelenekleri, kitabının, sabetay, sabetaycıların, sevi, özeti

Sabetay Sevi Ve Sabetaycıların Gelenekleri Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sabetay Sevi Ve Sabetaycıların Gelenekleri Kitabının Özeti

Sabetay Sevi ve Sabetaycıların Gelenekleri

Abraham Galante araştırmalarının en önemli ve hala aşılamamış isimlerindendir Sabetay Sevi isimli çalışması yazarın, önemli ama gerçekten önemli eserlerinden birisidir Türkiye'de ve Türkiye dışında daha sonra sabetaycılık konusunda yayımlanan tüm eserlerde, Scholem ve Prof Abdurrahman Küçük başta olmak üzere Galante'nin hep kaynak olarak alındığı görülür Çünkü sabetaycıkla ilgili yazdıkları Rosanes, Danon ve Nehema'dan çok daha ilgi çekicidir ve orjinal belgelere dayanmaktadır Kuşkusuz gerek Mısır yıllarında ve gerekse tüm yaşantısında Galante'nin İttihat ve Terakkiile olan ilişkilerinde pekçok sabetaycı dostu olmuştu Eminiz ki şu an elinizde tuttuğunuz kitap Galante'nin aslında sabetaycılarınn rollerini çok daha fazla açıklayabilecek bilgilere de sahipti Ama resmi tarihçiliği ve gerektiği kadar konuşması ilkesi sebebiyle sabetaycılık hakkında bir giriş kitabı yazmış oldu Galante başta İttihat ve Terakki liderleri olmak üzere döneminin önemli sabetaycı kökenli aydınlarıyla ilişkiler kurmuştur ve yazmamış olmakla beraber sabetaycı cemaatle de önemli temasları olmuştur Okuyacağınız çalışmada yazılanları anlayacaksınız

Yazar : Abraham Galante

Yayınevi : Zvi Geyik

Sayfa Sayısı : 168

Etiket Fiyatı : 10,50 YTL

Basım Tarihi : Ekim 2001

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com