Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hasret, kitabının, vatanımıza, yavrularım, öldük, özeti

Biz Vatanımıza Hasret Öldük Yavrularım Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Biz Vatanımıza Hasret Öldük Yavrularım Kitabının Özeti

Biz Vatanımıza Hasret Öldük Yavrularım

Anadolu'dan Kopartılan İnsanların

Parçalanmış Ailelerin

Karamanların Romanı

Kapadokya, Ah Kapadokya!

Hayallerin, gerçeğin, acının, mutluluğun, savaşın ve en güzel barışın, harman olduğu topraklar

Anadolu, Ah Anadolu!

Nasıl bir ana ki göğsünden akan bereketli süt, hiç kesilmeden milyonlarca insanı doyurmuş, koynunda beslemiş, yurt yuva olmuş dili farklı, dini farklı yüzlerce ulusa

Ve tüm dünyanın sahip olmak istediği bu topraklar, gün gelip, Türk ulusuna kalıcı vatan olmuş

Karamanlılar kendilerini, Ortodoks Hıristiyan inancını benimsemiş "Türk" olarak tanıtırlar Selçuklular ile aynı soydan gelmişlerdir Nitekim kendileri de, "Biz Hıristiyan Selçukluyuz" demektedirler Karamanlılar, Kurtuluş Savaşı esnasında, kendileri gibi Ortodoks olan Grek kökenlilerin aksine Türk ordusunu desteklemişlerdir Ancak Lozan görüşmelerinde Batılı devletlerin dayatması dini ayrışmalar üzerinde yoğunlaşınca, Türk tarafının Karamanlıları "Nüfus Mübadele Sözleşmesi" kapsamı dışında bırakma çabaları sonuç vermemiş ve sırf dini inançları nedeniyle bu insanlar yüzyıllardır yaşadıkları topraklarından zorla koparılmıştır Bu zorla koparılışın hazin öyküsünü, parçalanan ailelerin dramını ve yıllar sonra gelen büyük buluşmaları kitabın satır aralarında bulurken yaşatılan bu acıların siz de esiri olacaksınız

Yazar : Oğuz Özdem

Yayınevi : Yurt Kitap

Sayfa Sayısı : 200

Etiket Fiyatı : 12,00 YTL

Basım Tarihi : Aralık 2007

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com