Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adanmış, çelik, gülersoy, hayat, istanbula, kitabının, özeti

İstanbul'a Adanmış Bir Hayat Çelik Gülersoy Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İstanbul'a Adanmış Bir Hayat Çelik Gülersoy Kitabının Özeti

İstanbul'a Adanmış Bir Hayat Çelik Gülersoy

İstanbul'un kendi mimarisine şehir estetiği konusunda kimliğini yeniden kazandıran insandır Çelik Gülersoy Gülersoy'un İstanbul'un tarihsel-mimari dokusunu yenileme yolundaki çalışmaları, yapıtları onun adını daha yaşarken bir "İstanbul Efsanesi"ne dönüştürmüştür Ancak bütün hayatını İstanbul'a adayan Gülersoy'un yaşam öyküsüyle, bu dünyanın en güzel şehrine kazandırdıkları konusunda N Özlem Çuhadar'ın araştırması Çelik Gülersoy konusunda ilk olma özelliği taşıyor

Yazar kitabında, Gülersoy'un hayat hikayesiyle eserlerini Türk Kültür ve Sanatına yaptığı eşsiz katkılarını, turizm alanındaki çalışmalarını bütün ayrıntılarıyla inceliyor

Yalnız olan bir sanatçının, inatçı bir İstanbul âşığının çevresinde oluşan efsanenin ardındaki gerçeği sergilerken, zahmet, acı ve başarılarla yoğrulan benzersiz bir sanat ve kültür ustasıyla Türk okurunu buluşturuyor

Yazar : N Özlem Çuhadar

Yayınevi : İlgi Yayınları

Sayfa Sayısı : 236

Etiket Fiyatı : 15,00 YTL

Basım Tarihi : Aralık 2006

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com