Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eğitimi, kitabının, korunması, sesimiz, özeti

Sesimiz Eğitimi Ve Korunması Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sesimiz Eğitimi Ve Korunması Kitabının Özeti

Sesimiz Eğitimi Ve Korunması

İnsanoğluna bahşedilmiş en güzel hediyelerden biri, duygularımızı taşıyan sihirli araç “SES”tir
Sesimizle konuşur, yine sesimizle konuşmanın özelleştirilmiş ve müzikli bir şekli olarak şarkı söyleriz Şarkı, hem söyleyeni hem dinleyeni mutlu eden evrensel bir olgudur Şarkı söylemek için sağlam bir beden ve ruh kadar güzel ve eğitilmiş bir sese de ihtiyaç vardır
İşte bu kitap şarkı söylemek isteyenlere yardımcı olacak, yeteneği ve iyi bir “ses” malzemesi olanların ellerine, altın bir anahtar verecektir Okuyan bu kitabı bitirdikten sonra Pavarotti veya Maria Callas olamayacak belki ama iyi bir ses sanatçısı olma yolunda önemli bir adım daha atmış olacaktır
Sesi oluşturan organların yapısı, neden ses eğitimi alınmalı, nasıl nefes alınır, ses nasıl konuşma olur, diksiyon, rezonans, fonasyon, rejister nedir, ses çeşitleri ve vokal tanımlar nelerdir, ses sağlığına nasıl dikkat edilir gibi sesle ve şarkı söylemeyle ilgili çok çeşitli konular yanında, bu kitapta çok sayıda teknik çalışma ve egzersizler bulunmaktadır
Kitabın yazarı Gül Sabar, opera sanatçılığının yanı sıra, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Şan Bölümünde 27 sene boyunca şan hocalığı görevinde bulunmuştur Opera sanatçımız birçok operanın çeviri ve prozodilerini yapmış, İstanbul Devlet Operasının Dramaturgi, Konser ve Plan-Program bölümlerinde de çeşitli görevler almıştır
Şan öğrencileri, şan eğitmenleri ve terapistler için yazılmış bu eser, aynı zamanda insan sesiyle hayatını kazanan veya “Ruhumuzun Müziğiyle” ilgilenen herkese yararlı bir rehber olacaktır

Yazar : Gül Sabar
Yayınevi : Pan Yayıncılık
Sayfa Sayısı : 192
Etiket Fiyatı : 15,00 YTL
Basım Tarihi : Kasım 2008

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com