Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kitabının, mekke, özeti

Mekke Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mekke Kitabının Özeti

Mekke

Arabistan'ın Issız Çöllerinde Uzun ve Zorlu Mekke Yolculuğunun, Kara Ben Nemsi ile Hacı Halef'in Maceralarının Romanı

"Selamla beni Mekke el-Mükerreme Kutsal Mekke! Lebbeyk, Lebbeyk ben buradayım, buradayım!" Yorgun hacı, uzun ve zahmetli, tehlike dolu hac yolculuğunun ardından sekiz minareyi, el-Haram'ın yüz elli iki minyatür kubbesini ve büyük camiyi uzaktan seyrederken Peygamber'in şehrini böyle selamlıyor; Allah'ın beyti, Tanrı'nın evi kutsal Kabe'yi Derken hıçkıra hıçkıra ağlayarak tozlanmış ihramının, hac giysisinin içinde kendini sokağın çamuruna atıyor ve Peygamber'in ayağını basmış olduğu yeri öpüyor Sonra avuçlarını omuzlarının hizasında yukarıya doğru uzatıp o an için farz olan duayı okuyor: "Ey Allah'ım, burası senin koruyan kalen, burası senin mabedin Her kim buraya girerse kurtarılmış olur Ey Allah'ım, cehennemin ateşini elimden ve kanımdan, kemiğimden ve tenimden uzak tut! Yeminle kabulüm ki sen rahman ve rahim olan Allah'sın, hiçbir şeyle karşılaştırılamaz olansın Peygamberin Muhammet Efendimiz ile ona inananlar ve sadık kalanlar ile biri ve hepsiyle rahmetin üzerime olsun!"

Yazar : Karl May

Yayınevi : Yurt Kitap

Sayfa Sayısı : 279

Etiket Fiyatı : 12,00 YTL

Basım Tarihi : Ağustos 2004

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com