Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hikayesi, yılbaşı

Bir Yılbaşı Hikâyesi

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bir Yılbaşı Hikâyesi

Bir Yılbaşı Hikâyesi

Dünyanın parayla döndüğü hep söylenir Peki, ama bu ne ölçüde doğrudur?
Ünlü İngiliz yazar Charles Dickens, Bir Noel Hikâyesi adlı bu eserinde güçlü, sıcak bir anlatımla, paranın her zaman mutluluk getirmediğini vurguluyor
Romanın kahramanı Scrooge, yalnızca parayla ilgilenen cimri, katı yürekli bir ihtiyardır Yoksulluğu, şefkati, sevgiyi bilmez Bir Noel gecesi, bazı hayaletler onu ziyaret ederek artık bencillikle yaşamaması için onu uyarırlar
Ertesi sabah Scrooge, yepyeni bir insan olarak uyanır Paranın en önemli şey olmadığını anlamış, başkalarına yararlı ve iyiliksever olmaya karar vermiştir Böylece hayatının bir anlamı olacaktır

kitabın özellikleri
Yazar: Charles Dickens
Çevirmen: Göksel Zeybek
ISBN: 975-6249-90-0
Sayfa: 113
Baskı özellikleri: 13,5 x 19,5 – 2 Hamur, ithal kağıt

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com