Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
miskinler, teknesikitap, özeti

Miskinler Teknesi-Kitap Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Miskinler Teknesi-Kitap Özeti

Miskinler Teknesi kitap özeti

Kahramanımız köklü bir ailenin üyesidir Yapısı gereği kafasının vucuduna oranla büyük olmasından dolayı hicap duyar Bu duygu gençlik çağlarında daha da artar Rüştiye son sınıfa kadar sınıfları hattının çok iyi olmasından dolayı geçer Son sınıfta da okul müdürü tarafından bir el yazması divanı çoğaltması ile görevlendirilince işi garantiye alır Oturdukları konak yanar , fakat yanan konakta oturmaya devam ederler Komşularının kızı Mesrureye aşık olur Sırf onun için ud çalmayı öğrenir , babası olan paşanın gözüne girebilmek için meclis içinde söylenebilecek sözler ezberler Meşruyet inkılabı ile ailesinden bazı fertler ile komşusu olan paşa sürgüne yollanır , konak dağılır 31 Mart ile İttihatçılara karşı gözüktüğü için Sinopa sürülür Balkan Muharebesi ile İttihatçılar düşer ve üç yıl sonra İstanbula geri döner Selanik Hukuku mezunlarından Şefkati Beyin Galatasaray Sultanisine rakip olarak açtığı Nur-I İrfan okulunda öğretmenlik yapar I nci Dünya harbinde Halepte yazıcı neferliği yapar Bir levazım katırı , sağ bileğiyle kolunu birkaç yerinden kırar Sağ kolundeki çarpıklık onun yadigarıdır Bozgundan sonra zor bela vatana döner ve kazara dilenciliğe başlar İzmir Temaşalıka gelir Dilencilik yapmasına rağmen zengin olduğu zannedilip evinin etrafı gömü var diye kazılmaya başlanınca ve asıl sebep olan tanımadığı bir kadı tarafından kendisine bırakılan İsmailden kurtulmak için İstanbula gelirler İsmail I Darüşşafakaya verirler Neredeyse bir ömrü sadaka almak ile geçmiştir Yine o sadakalarla büyüttüğü , okuttuğu , mimar olmuş olan İsmailden sadakaların en muhteşemimi vefayı alır
3KİTABIN ANA FİKRİ :
Hayatta her şey gelip geçer , geçenlerden geriye dönen tek şey vefadır
4 KİTAPTAKİ OLAYLARIN VE ŞAHISLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ:
Kahramanımız : Gevşek yaradılışlı , zora gelemeyen bir tip
Mesrure : Kahramanımızın ilk aşkı , çıtı-pıtı utangaç bir kız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com