![]() |
Eğitim Üzerine Kitabının Özeti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eğitim Üzerine Kitabının ÖzetiEğitim Üzerine “İnsan olarak insani şeyleri, ölümlü olarak ölümlü şeyleri düşünmemizi salık verenlere kulak asmamalı, fakat elimizden geldiğince kendimizi ölümsüzleştirmeli ve içimizdeki en iyi, en yüce şeyle uyum içinde yaşamak için her şeyi yapmalıyız ![]() Aristoteles İnsan eksik bir varlıktır ![]() ![]() İnsanın bu eksikliği özüyle ilgilidir ve tamamlanma uğraşı, yaşadığı hayatın tümünü baştan sona içine alır; insan ancak bu sayede sonunda “kemal”e erişir ![]() Grek düşüncesinin en büyük simalarından birinin, “eğitim”in bu tamamlanma sürecinin neresinde yer aldığını öğrenmek isteyenler için bulunmaz bir kaynak ![]() Yazar : Aristoteles Yayınevi : Say Yayınları Sayfa Sayısı : 192 Etiket Fiyatı : 10,00 YTL Basım Tarihi : Nisan 2008 |
![]() |
![]() |
![]() |
Eğitim Üzerine Kitabının Özeti |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eğitim Üzerine Kitabının ÖzetiEğitim Üzerine / Toplu Eserleri 1 Özgürlük sevgisi doğal olarak insanda o kadar güçtür ki, bir kere özgürlüğe alıştığında, artık her şeyi onun uğruna feda edecektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yazar : Immanuel Kant Yayınevi : Say Yayınları Sayfa Sayısı : 136 Etiket Fiyatı : 6,00 YTL Basım Tarihi : Nisan 2007 |
![]() |
![]() |
|