![]() |
Biri Beni Gözetliyor Kitabı Tavsiyesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biri Beni Gözetliyor Kitabı TavsiyesiBiri Beni Gözetliyor Kitabı Tavsiyesi Rupert Sheldrake haklıysa, bu yazıyı okuyan on kişinin en azından yedisi gözetlenme duygusunu yaşamış demektir ![]() Rupert Sheldrake haklıysa, bu yazıyı okuyan on kişinin en azından yedisi gözetlenme duygusunu yaşamış demektir ![]() ![]() Ya da tam sevdiğiniz birini düşünürken telefon çalıyor ve arayan düşündüğünüz kişi oluyor ![]() "Basitçe paranormal diye nitelendiremeyeceğimiz bu deneyimlerin kökleri biyolojimizde gizli" diyor Sheldrake ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Bu araştırma alanı doğası gereği tartışmaya açık" diyor Sheldrake yeni kitabı Biri Beni Gözetliyor'un tanıtım toplantılarında ve şöyle devam ediyor: "Kitabımda yapmak istediğim şey, bilimsel kanıt ortaya koymak ![]() Aslında Sheldrake, insan ve hayvan zihnine yeni bir konsept getiriyor; buna göre zihin beyinle sınırlı değil, doğada dört bir yana yayılmış olan etki alanları aracılığıyla işlev görüyor ![]() Örnek: Kurt sürüleri Bu 'morfik alanların' canlıların sosyal gruplarını ve zihni faaliyetlerini düzenlediğini öne sürüyor ![]() ![]() ![]() Sheldrake telepatinin bir kabile ya da sürünün birbirinden uzak üyelerini bağlantı halinde tutmaya ve tehlikelere karşı uyarmaya yarayan bir çeşit morfik alan ya da sosyal alan olduğunu ifade ediyor ![]() ![]() "Telepati sosyal bağlara dayanır," diyor Sheldrake ve bu yeteneğin hayvanlarda birçok insanda olduğundan daha çok geliştiğine dikkat çekiyor ![]() ![]() ![]() Sheldrake, kişinin aklından geçenin gerçekleşmesi olgusunun 'email' alırken de yaşandığını ve bu konuyu Microsoft ile görüşmek istediğini de ekliyor ![]() ![]() ![]() Sık raslanan bir olgu son kitabının başlığından da anlaşılacağı üzere, gözetlenme duygusu en sık raslanan 'paranormal' olay, Shledrake'in teste tabi tuttuğu erişkinlerin yüzde yetmiş ila doksanı bu duyguyu yaşamış ![]() ![]() Rupert Sheldrake özgür düşünen biri olabilir ama yenilikçi her düşünceye rağbet ettiğini söylemek de doğru olmaz ![]() ![]() ![]() En şaşırtıcı bulduğu örnekler, Titanik ve 11 Eylül saldırısı gibi trajedilerin öngörüldüğü vakıalar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 'Yakılmayı hak ediyor' Sheldrake bu anlatılanları son derece ilginç buluyor ancak bunları belli bir çerçeve içine yerleştirip değerlendirecek bir konsepti yok ![]() ![]() ![]() Hararetli Tartışmalar Görüşleri nedeniyle hayalperestten tutun zır deliye varıncaya kadar birçok eleştiriye maruz kalan Shledrake, hakkında çıkan en can alıcı eleştirileri sheldrake adlı web sitesinde yayımlıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Sheldrake, sağlıklı bir kuşkuculuğun bilim için çok önemli olduğunu kabul ediyor ama genel geçer teorilerin dışında kalan hiçbir şeyin araştırılmaya değmeyeceğini savunan 'dogmatik kuşkuculuğa' ya da 'kökten dincilik benzeri bir bilimselliğe' karşı çıkıyor ![]() 'Bu bir bilgi bankası' Sonuç olarak Sheldrake, insan ve hayvan davranışına ait birçok alanın henüz araştırılmadığını vurguluyor ve ekliyor: "Zihnin kendisi ve zihnin yapabilecekleri neredeyse bakir bir alan ![]() ![]() kontrollü deneyler içeren bir bilgi bankası olduğunu belirtiyor ![]() Eleştirilere rağmen, geleneksel olmayan bilim çevrelerinde kıvrak zekâlı bir düşünür olarak tanınıyor Sheldrake ve birçok tanınmış bilim adamının kendisini teşvik ettiğini dile getiriyor ![]() ![]() ![]() 1970'lerde Hindistan'da Yarı Kuru Tropik Alanlar için kurulan Uluslararası Ekin Araştırma Enstitüsünde bitki fizyoloğu olarak çalışmış ![]() ![]() ![]() ![]() Bu düzenleyici gücün bir çeşit kolektif bilinçaltı olduğunu gören Sheldrake bir cinsin üyelerinin, cinsin kolektif hafızasından yola çıkıp yine bu hafızaya katkıda bulunduklarını ifade ediyor ![]() Kitapla ilgili detaylar ![]() Biri Beni Gözetliyor Rupert Sheldrake Kaknüs Yayınları Basım Tarihi : 07 - 2010 Sayfa Sayısı : 464 Etiket Fiyatı : 20 ![]() İnsan Aklının Gizemli Güçleri: Nazar, Büyü, Telepati, Gelecekten Haber Verme ve Daha Fazlası Bilimsel Dogmaları Kıran Bir Kitap Sheldrake'in araştırmalarına göre 10 kişiden 7'si arkadan kendisine bakıldığını hissediyor ![]() ![]() ![]() Bu kitapta Rupert Sheldrake; 4 ![]() ![]() ![]() ![]() Zihnimizin beynimizle sınırlı olmayıp başımızın dışına uzandığını kabul edersek; telepati, dikkatin gücü, önbiliş ve kilometrelerce uzakta yaşananları görme gibi fenomenlerin mümkün olduğu anlaşılır ![]() Sheldrake'in fikirleri kendimize; insanlarla, hayvanlarla ve çevremizi saran dünyayla ilişkimize yeni bir bakış açısı getiriyor ![]() |
![]() |
![]() |
|