Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
babilden, dragomanlar, kitabının, özeti

Babilden Dragomanlar Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Babilden Dragomanlar Kitabının Özeti

Babilden Dragomanlar

Bu kitaptaki makalelerin hepsi şu ya da bu biçimde tarihle ilgilidir Makaleleri başlıca üç grupta topluyorum: Geçmiş tarih hakkındaki makaleler, bugünkü tarih hakkındaki makaleler ve genel olarak tarih hakkındaki makaleler Açıkçası birinci ve ikinci grubun örtüştüğü söylenebilir Ben, ikinci kategoriyi, güncel tarihi, olaylar ya da süreçler olup biterken devam eden tartışmalarla sınırlı tutmaya çalıştım Üçüncü gruptaki makalelerde ise tarihçinin işleri ve görevleri değerlendirilmekte, özellikle de bölgenin içinden ve dışından olanlar açısından Ortadoğu'nun tarihini yazmaya özgü sorunlar ele alınmaktadır

Bernard Lewis'in dillerdeki değişimle toplumsal yapıların değişimi arasında kurduğu bağ, "dil", "tarih", "toplum" kavramlarını yeniden gözden geçirmemizi sağlıyor Bu kitap, Doğu'dan Batı'ya dille taşınan kültür öğelerinin dünya tarihindeki ve uygarlığmdaki yerini kavramak için çaba göstermek gerektiğinin altını çiziyor

Yazar:Bernard Lewis

Yayınevi:Kapı Yayınları

Sayfa Sayısı:728

Etiket Fiyatı:27,00 YTL

Basım Tarihi:Ocak 2008

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com