Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gretchen, mutluluk, projesi, rubin

Mutluluk Projesi, Gretchen Rubin

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mutluluk Projesi, Gretchen Rubin'in hayatında uyguladığı bir projenin kitabı Mutlu olmayı hakeden ama nasıl oalacağını bilmeyenler için adım adım tam 12 aylık bir projeyi anlatıyor kitap 30 dilde yayınlanan, Amerika'da çok satan kitaplar arasına giren kitabın tanıtım yazısı şöyle:

Aslında biliyorsunuz;
Mutlu olmak için çoğu şeye sahipsiniz
Hatta kendinizi mutlu bir insan olarak bile tanımlayabilirsiniz
Ancak eksik olan bir şeyler var
Kimseye söylemiyorsunuz belki ama eminsiniz
Adını koyamadığınız bir şeyler eksik

BU YAZ
AYNI HAYATINIZA
YENİDEN BAŞLAYIN
SİZE 12 AY SÜRECEK BİR PROJE SUNUYORUZ
EKSİK OLANI, FELSEFE, BİLİMSEL ARAŞTIRMA, TARİH, ANALİZ VE HAYAT TECRÜBELERİNEYLE TAMAMLAYARAK GERÇEK MUTLULUĞA ULAŞACAĞINIZ BİR PROJE

İŞTE MUTLULUK PROJENİZ
Kendini tanıma ve geliştirme, daha huzurlu ve zengin bir yaşama ulaşma, içsel dinginliği sağlama ve her şeyden önemlisi mutlu olma üzerine yazılan kitaplar arasına en son Gretchen Rubinin Mutluluk Projesi katıldı Mutluluk Projesi April Yayıncılıkdan çıktı

Kitap, mutlu olmak için birçok nedeni olan ancak yine de melankoli, güvensizlik, halsizlik ve suçluluk duygularından bir türlü sıyrılamayan Gretchenin on iki aya yaydığı projesinin bir dökümü niteliğinde

Herşey Gretchen'in bir gün otobüsün bulanık penceresinden dışarıyı izlerken, bir yandan şemsiyesini kapatmaya çalışan, bir yandan kulağında telefon, bebek arabasını idare eden kendi yaşlarında bir kadını görmesiyle başlıyor

İşte ben, diye düşünüyor o an Gretchen, bu benim ve artık böyle olmak istemiyorum Mutluluk Projesi, görünürde mutlu olmak için her şeye sahip olan ama bir türlü istediği içsel dinginliğe ve mutluluğa kavuşamayan şehir insanı için bir el kitabı niteliğinde

Rubin kitabında, mutlu olmak için neleri denediğini ve bu yolda neler öğrendiğini okurlarıyla paylaşıyor Canlı olmak, aşkın değerini bilmek, eğlenmenin önemi, dostlarla sağlıklı ilişki kurmak ve hayatı anlamlı kılacak tutkular yaratabilmek, Rubine göre mutluluğun olmazsa olmazlarından birkaçı

Mutluluk Projesi
Grechen Rubin
April Yayıncılık

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com