Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kieslowski, kitabının, maddeci, teoloji, özeti

Kieslowski Ya Da Maddeci Teoloji Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kieslowski Ya Da Maddeci Teoloji Kitabının Özeti

Kieslowski Ya Da Maddeci Teoloji

Felsefi/politik metinlerden oluşan “Tin Kemiktir” ve popüler kültür metinlerini içeren “Bilinmeyen Bilinenler” serisi farkında olmadığımız ya da görmezlikten geldiğimiz, Lacanın “kendini bilmeyen bilgi” olarak tanımladığı alanlara odaklanıyor
Kırmızıyı tamamladıktan sonra, günlerini balık tutup okuyarak geçirmek üzere kır hayatına çekildi –kısacası, skain bir emeklilik hayalini gerçekleştirmek, mesleğin yükünden kurtulmak istiyordu Fakat trajik bir şekilde iki açıdan da kaybetti: “meslek ya da sakin yaşam” arasında yaptığı seçim boşa oldu… huzur ve emekliliği seçtikten hemen sonra öldü; acaba ani ölümü sakin kır yaşamındaki emekliliğin sahte bir konu olduğunu, aslında ölümün metaforu işlevini gören bir fantezi perdesi olduğunu mu işaret eder; Kieslowski için hayatta kalmanın tek yolu, bu sürekli ölümle cilveleşmek anlamına gelse bile film çekmek miydi?

Yazar : Slavoj Zizek
Yayınevi : Encore Yayıncılık
Sayfa Sayısı : 112
Etiket Fiyatı : 8,00 YTL
Basım Tarihi : Kasım 2008

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com