Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1930lar, fotoğraflarla, kitabının, sosyal, tarihi, yüzyılın, özeti

1930'Lar / Fotoğraflarla 20. Yüzyılın Sosyal Tarihi Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

1930'Lar / Fotoğraflarla 20. Yüzyılın Sosyal Tarihi Kitabının Özeti

1930'lar / Fotoğraflarla 20 Yüzyılın Sosyal Tarihi

Yok olan eski rüyalar ve kâbusa dönen yeni beklentiler İç savaşlar, grevler ve lokavtlar, Hollywood filmleri, gökdelenler ve diktatörler Avrupada savaş hazırlığı Dönemin dünyasını en iyi şekilde anlatan fotoğraflardan eşi bulunmaz bir albüm

1930lar eski düşlerin toza, yenilerinin kâbusa dönüştüğü bir dönemdi Kapitalist Batı, o zamana dek bilinen en berbat çöküntüyle yara almıştı; komünist Doğu ise beş yıllık planlarla kendisini bağladığı talepleri karşılamak için çırpınıyordu İç savaşların en şiddetlisi İspanyada oldu; faşizm Kırklarda Avrupanın çoğuna servis yaptığı yemeğin lezzetini önce onlara tattırdı Orta Avrupada Yahudilere karşı ilk uğursuz kımıldanışlarla birlikte, kurban olarak seçilenler de vardı Çinde Son İmparator Japonlar tarafından kukla yönetici olarak tahtına oturtuldu ve altı ay sonra Mao ve yandaşları Uzun Yürüyüşe başladı

Henüz küçülmeye başlamış bir dünyada bu dönem kimileri için iyiydi Televizyon denilen bir oyuncak vardı ve Hollywood sisteminde üretim tam yol ve bütün ihtişamıyla devam ediyordu Paris modanın başkentiydi Hangi hayvandan geldiğine kimsenin aldırmadığı o günlerde kürk her yerdeydi Ulaşım araçları daha hızlı, daha güvenliydi ve daha uzaklara ulaşıyordu Sporda her gün yeni rekorlar kırılıyor ve hemen ardından eskiyordu Ve insanları aldatmak daha kolaydı

Old dreams turned to dust, ad new dreams turned into nightmares The nations of Europe marched to war Strikes and lockouts, "talkies" and skyscrapers, dictators and New Deals -in a unique collection by the

world's finest photographers

Yazar : Nick Yapp

Yayınevi : Literatür Yayınları

Sayfa Sayısı : 393

Etiket Fiyatı : 20,00 YTL

Basım Tarihi : Kasım 2005

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com