Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çernobil, halk, kitap, mahkemesi, özeti

Çernobil Halk Mahkemesi Kitap Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çernobil Halk Mahkemesi Kitap Özeti

Daimi Halk Mahkemesi Uluslararası Çernobil Tıp Komisyonu'nca hazırlanan "Çernobil Halk Mahkemesi" adlı kitap, geçmişte yapılanları ve gelecekte yapılacakları göstermeyi amaçlıyor

Sağlığınızı, çevrenizi ve insan haklarınızı rehin alanların ve sizi radyasyon tutsağı yapanların geçmişte size yaptıklarını ve bundan sonra yapacaklarını görmenizi, bilmenizi, anlamanızı ve onları vicdanlarınızda yargılamayı amaçlayan bir kitapla tanıştıracağız sizi: Çernobil Halk Mahkemesi

Kitap, okuyucuya şöyle sesleniyor:

"26 yıl önce, düşman, 26 Nisan 1986 Cuma gece yarısından sonra Ukraynanın Kiev kentindeki 30 bin nüfuslu Pripyat kasabası yakınlarındaki Çernobil Atom santralinin 4 numaralı reaktörünü patlattı; bir-iki saat içinde Pripyatı ve hızla bütün Ukrayna, Belarus ve Rusyayı işgal etti

Daha sonra Doğu Avrupaya ve 4 Mayıs gece yarısı Türkiyeye havadan saldırdı ve 5-6 Mayıs 1986da, yağan yağmurla birlikte özellikle Marmara ve Edirne çevresini ardından Batı ve Doğu Karadenizi karadan-havadan işgal etti

Bu kez düşman, işgal biçimi ve süresi daha önce görülmemiş biçimdeydi İşgalden, en fazla çocuklar, ama en çok da işgalden 0-6 yıl önce doğanlarla, 0-6 yıl sonra doğacaklar etkilendi Çünkü işgalci, çocukların derilerine ve akciğerlerine ve anneleri onlara hamileyken tükettikleri “ota, süte, ete/umuda, hürriyete”; açık havada yetişen tüm besinlere, süt ürünlerine ve çaya yıllarca radyasyon yağdırdı

Çocukların kemik iliklerini, tiroit bezlerini ve işgal ettikleri tüm ülkelerin erkekliğini ve kadınlığını yıllarca radyasyon bombardımanına tuttu, hâlâ tutuyor

Ve şimdi bu çocuklar 20-32 yaşında ve işgalin hâlâ sürdüğünü bilmedikleri için düşmanın karargâhını Akkuyuya ve Sinopa kurmasını isteyenleri iktidara getiriyorlar"

Çernobil Halk Mahkemesi
Çeviren: Umur Gürsoy
Yeni İnsan Yayınevi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com