Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
başındaki, cumhuriyetle, kavga, kitabının, pis, türbana, yüzyıllık, özeti, şapkadan

Başındaki O Pis Ne? / Şapka'dan Türban'a Cumhuriyetle Yüzyıllık Kavga Kitabının Özeti

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Başındaki O Pis Ne? / Şapka'dan Türban'a Cumhuriyetle Yüzyıllık Kavga Kitabının Özeti

Başındaki O Pis Ne? / Şapka'dan Türban'a Cumhuriyetle Yüzyıllık Kavga

Elinizdeki kitap; 31 Mart Ayaklanması'ndan, İstiklal Mahkemeleri'ne, Şapka Kanunu'na direnişten, Türban istemine dek uzanan yüzyıllık bir kavganın akıl yoluyla irdelenmesidir

Dün, “Şeriat isteriz!” haykırışlarıyla, sonra; “Şapka giyen gavur olur!” bağırışlarıyla, bugün ise; “Başörtüsü namusumuzdur, kadına başörtüsünü çıkar demek, donunu çıkar demek gibidir,” hezeyanları ile sürdürülen; İskilipli Atıf Hoca'dan, Said-i Nursi'ye, Necip Fazıl Kısakürek'ten Abdullah Gül'e, 3 yaşındayken şapkaya ilişkin düşünceleri anımsayıp anlatan Fethullah Gülen'den Tayyip Erdoğan'a değin uzanan bu kavganın tarihsel seyrini bulacaksınız…

Yazar : Engin Ulusoy

Yayınevi : Günizi Yayıncılık

Sayfa Sayısı : 208

Etiket Fiyatı : 13,00 YTL

Basım Tarihi : Haziran 2008

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com