İrmikli Rende Çorbası Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İrmikli Rende Çorbası Tarifiİrmikli Rende Çorbası Tarifi Malzemeler: 2 su bardağı rendelenmiş kasar peyniri 1 su bardağı irmik 1 adet yumurta 1 çay kasığı zencefil 1 çay kasığı kırmızı tozbiber 1 çay kasığı karabiber 4 su bardağı tavuksuyu Yarım çay bardağı sıvıyağ Tuz Su Hazırlanışı: 2 su bardağı rendelenmiş kasar peynirini bardağı irmikle karıştırın Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin Tuz, karabiber, 1 çay kaşığı zencefil, kırmızı toz biber ilave edip yoğurarak bir hamur yapın, 10 dakika bekletin Daha sonra bu hamuru rendeden geçirin Ayrı bir yerde 4 su bardağı tavuk suyunu tencereye alın Yarım çay bardağı sıvıyağı koyup kaynatın Rendelenmiş hamuru kaynayan et suyuna yavaş yavaş karıştırıp, dökün, iyice pişirin |
|