Dereotlu Un Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dereotlu Un Çorbası3 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı tereyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 5 su bardağı su Yarım demet dereotu 1 çay kaşığı tuz Derin bir kabın içinde unu, yoğurdu ve suyu iyice çırpın Bu karışımı tencereye aktarın ve ocak üzerinde karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin Kaynamaya başlayınca içine tereyağını atıp pişirmeye devam edin Çorbayı ocaktan alıp içine kıyılmış dereotunu ve tuz koyup sıcak olarak servis yapın Çorbanın tuzunu önceden koymayın Çünkü yoğurt olduğu için kesilme yapar Besin değerini ve lezzetini artırmak için 1 yumurta sarısı da konulabilir
|
|
|
|