![]() |
Kremalı Kereviz Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kremalı Kereviz Çorbası TarifiKremalı Kereviz Çorbası Tarifi Malzemeler: 2 yemek kaşığı tereyağı 1 adet soğan 1 adet küçük havuç 1 adet iri kereviz 2 tepeleme yemek kaşığı un 1 çay bardağı hazır krema 4-5 su bardağı sıcak su Tuz Karabiber Hazırlanışı: Yağı eritip dilediğiniz şekilde doğradığınız sebzeleri tencereye alın ve 10 dakika kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kremalı Kereviz Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kremalı Kereviz Çorbası Tarifi60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 1 büyük kereviz (kabukları soyulup ![]() 1 büyük soğan (ince doğranmış) 750 gr (3+3/4 su bardağı) süt 2 defne yaprağı 8 tane-karabiber 1 çorba kaşığı un 1+1/2 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 2 yumurtanın sarısı 125 gr (1/2 su bardağı) krema 1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 2 çorba kaşığı tereyağı orta boy bir tencerede kızdırıp kereviz ve soğanları ekleyiniz ![]() ![]() Bu arada süt, defne yaprağı ve tane biberleri küçük bir tencerede ağır ateşte kaynatınız ![]() ![]() ![]() ![]() Büyük bir tencerede, kalan 2 çorba kaşığı tereyağı kızdırıp tencereyi ateşten indiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() Orta boy tencerede pişirdiğiniz kereviz ve soğanları tahta kaşığın tersiyle bastırarak bir kaseye süzünüz ![]() ![]() Küçük bir kasede yumurta sanlarını ve kremayı çatalla çırpınız ![]() İçine 3 çorba kaşığı çorbadan katıp karıştırarak, yumurta sarısı-krema karışımını çorbaya geri dökünüz ![]() ![]() Çorbayı ısıtılmış çorba kasesine boşaltıp, üstüne maydanoz serperek servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|