Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, çorbası, tarifi, şiş

Şiş Börek Çorbası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şiş Börek Çorbası Tarifi



Şiş Börek Çorbası Tarifi

Kullanılacak Malzemeler
2 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kekik
3 su bardağı un
1-1/2 zeytinyağı
1 kg yoğurt
1 demet maydaonoz
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı nohut
250 gr kıyma
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı tereyağ

Hazırlanma Şekli

Tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı eritip rendelenmiş soğanları katıp sote edin Kıymayı da ekleyip suyunu çekene kadar pişirin Kıyılmış maydanoz, kekik, nane, karabiber, kimyon ve tuz ilave edin Ateşten indirin soğusun 2 su bardağı unu, su ve zeytinyağ ile sert (açılacak kadar yumuşak) hamur yapın, üzerine nemli bez örtüp 5-10 dakika dinlendirin Akşamdan ıslatılmış nohutları pişirip kabuklarını ayıklayın Dinlenen hamuru 30 cm çapında 1-2 cm kalınlığında yufka açın Ufak kalıpla (tuz kapağını veya çay bardağını kalıp olarak kullanabilirsiniz) kesin İçine hazırladığınız içten çay kaşığı ile kesilen yuvarlak hamurun yarı yüzüne koyun diğer yarısını üstüne kapatın Biraz uzatarak iki ucunu üst üste getirin Bir kilo yoğurt, un ve yumurtayı çırpın Tencereye koyup devamlı karıştırarak orta ateşte 5-7 dakika pişirin Sonra etsuyunu ilave edin Karıştırmaya devam edin, kaynayınca içine pirinci ve nohutu atın Ara sıra karıştırarak pirinçler pişince içine yaptığınız hamuru atın, pişene kadar ara sıra karıştırmaya devam edin Hamur suyun üstüne çıkıp rengi değişince pişmiş demektir Servis tabağına alınca üzerine bir çorba kaşığı tereyağında kızarttığınız kırmızı biberi koyun Bu karışımı servis tabağındaki yemeğin üzerine dökün

Alıntı Yaparak Cevapla

Şiş Börek Çorbası Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şiş Börek Çorbası Tarifi



Şiş Börek Çorbası Tarifi

Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak

MALZEMELER (4 Kişilik)
Mantı malzemesi:
22 adet mantı
100 gr mayasız hamur
50 gr Pirinç
50 gr Kıyma
150 gr tuzlu yoğurt
Karabiber
500 gr su
1 çorba kaşığı soğan

YAPILIŞI
Bu çorbanın mantısı kendine has bir mantı türü olup şapka şeklindedir Un elenir Su ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir Küçük parçalara ayrılarak elle inceItilip içine hazırlanan hamurun ortasına kıyma konulur Üçgen şeklinde katlan~p iki ucu kıvrılmak suretiyle şapka haline getirilir Mantıların büyüklüğü; her iki mantının, bir çorba kaşığını dolduracak irilikte olması gerekir Hazırlanan mantılar bir tarafa alınır Tencereye su ve pirinç eklenerek kaynamaya başlayınca içine mantılar eklenir Bir iki taşım daha kaynayınca tuzlu yoğurt eklenerek 10 dk daha kaynatılır Kaynatma sırasında tencerenin kapağı açık bırakılmalıdır Daha sonra ateşten alınarak sıcak olarak servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.