Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bamya, çorbası, konya, tarifi

Bamya Çorbası Tarifi ( Konya )

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bamya Çorbası Tarifi ( Konya )



Bamya Çorbası Tarifi ( Konya )

MALZEME LİSTESİ
250 gr kurutulmuş çiçek bamya
1 adet iri boy limon (veya koruk suyu veya nohut büyüklüğünde 2 adettuzu)
250-300 gr kuzu kuşbaşı eti (veya koyun eti) (neredeyse tavla zarı büyüklüğünde doğranmış olmalı)
25-30 gr tereyağı (taze kaymak da kullanabilirsiniz)
2 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası (yarım yemek kaşığı domates, yarım yemek kaşığı biber salçası da kullanabilirsiniz)
7-8 su bardağı et suyu ya da limon sıcak su
1 çay kaşığı tuz
2 adet nohut büyüklüğünde limon tuzu (veya 1 adet limonun suyu)

YAPILIŞI
Bamyaları temiz bir bezin arasına alıp tüylerinin dökülmesi için ovun Dörde böldüğünüz limonu ya da limon tuzunu koyduğunuz suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın Haşladığınız iyice yumuşayan bamyanın suyunu süzüp iplerini çıkarın (bu işlem bamyanın sümüklenmesini engeller)
Eti ve tereyağını orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşe oturtun Aradasırada karıştırarak et suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar, en az 5-6 dakika kavurun
İncecik kıydığınız soğanları ilave edip karıştırarak soğan sararıncaya kadar, 5-6 dakika daha kavurmaya devam edin
Salçayı ve sıcak suyu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın Et iyice yumuşayıncaya kadar, en az 30 dakika pişirip tuzu atın
Suyu azalmışsa su ilave edip bamyaları ve limon tuzunu (veya koruk suyu) yada limon suyunu aktarın Kaynayıncaya kadar pişirip ocağın altını kısın Kısık ateşte, bamya iyice yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın ve sıcakservise sunun
sıcak

Alıntı Yaparak Cevapla

Bamya Çorbası Tarifi ( Konya )

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bamya Çorbası Tarifi ( Konya )



Bamya Çorbası Tarifi ( Konya )

Anadolu jet Magazin

Malzemeler:
150 gr kuru çiçek bamyası
100 gr dana kuşbaşı et
acılı biber salçası
tereyağı

HAZIRLANIŞI:
Eritilen tereyağına acılı biber salçası eklenip pembeleşinceye kadar kavrulur Ardından eti katılıp bir müddet daha kavrulur Daha sonra haşlanmış olan bamyaları ve suyu konularak kaynamaya bırakılır Et ve bamyalar yumuşadığında servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.