![]() |
Bamya Çorbası Tarifi ( Konya ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bamya Çorbası Tarifi ( Konya )Bamya Çorbası Tarifi ( Konya ) MALZEME LİSTESİ 250 gr kurutulmuş çiçek bamya 1 adet iri boy limon (veya koruk suyu veya nohut büyüklüğünde 2 adettuzu) 250-300 gr kuzu kuşbaşı eti (veya koyun eti) (neredeyse tavla zarı büyüklüğünde doğranmış olmalı) 25-30 gr tereyağı (taze kaymak da kullanabilirsiniz) 2 adet orta boy kuru soğan 1 yemek kaşığı domates salçası (yarım yemek kaşığı domates, yarım yemek kaşığı biber salçası da kullanabilirsiniz) 7-8 su bardağı et suyu ya da limon sıcak su 1 çay kaşığı tuz 2 adet nohut büyüklüğünde limon tuzu (veya 1 adet limonun suyu) YAPILIŞI Bamyaları temiz bir bezin arasına alıp tüylerinin dökülmesi için ovun ![]() ![]() Eti ve tereyağını orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşe oturtun ![]() ![]() İncecik kıydığınız soğanları ilave edip karıştırarak soğan sararıncaya kadar, 5-6 dakika daha kavurmaya devam edin ![]() Salçayı ve sıcak suyu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın ![]() ![]() Suyu azalmışsa su ilave edip bamyaları ve limon tuzunu (veya koruk suyu) yada limon suyunu aktarın ![]() ![]() ![]() sıcak |
![]() |
![]() |
![]() |
Bamya Çorbası Tarifi ( Konya ) |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bamya Çorbası Tarifi ( Konya )Bamya Çorbası Tarifi ( Konya ) Anadolu jet Magazin Malzemeler: 150 gr kuru çiçek bamyası 100 gr dana kuşbaşı et acılı biber salçası tereyağı ![]() HAZIRLANIŞI: Eritilen tereyağına acılı biber salçası eklenip pembeleşinceye kadar kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|