![]() |
Terbiyeli Kremalı Bezelye Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Terbiyeli Kremalı Bezelye Çorbası3 su bardağı iç bezelye 2 adet kuru soğan 1 adet havuç 8 su bardağı et suyu 1/4 paket margarin Tuz Terbiyesi İçin: 3 adet yumurtanın sarısı 1 su bardağı süt 1 adet limonun suyu Kurusoğanları ince ince kıydıktan sonra, margarin yağında pembeleştirelim ![]() ![]() Havuçlar kavrulunca, unu ilave edip 1 dakika daha kavurduktan sonra, bezelyeleri 8 su bardağı kadar varsa et suyu yoksa sade suyu ilave edip, hep birlikte pişirelim ![]() Havuçlar, bezelyeler ve soğanlar iyice piştikten sonra, bu karışımı tel süzgeçten süzüp, süzgeçte kalan posayı da kaşığın tersi ile ezerek, alttaki tencereye geçirelim ![]() Tencereyi ocağın üstüne koyup, yeterince tuz ilavesiyle kaynatalım ![]() Başka bir kapta, limon suyu, yumurta sarıları ve sütü çırpıp, kaynamakta olan tencereden 1 kepçe ilave edip, karıştıralım ![]() ![]() İyice karıştırdıktan sonra, küp şeklinde kesip kızarttığımız ekmekler ile birlikte sıcak olarak servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
|