Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alaca, antep, çorba, tarifi

Alaca Çorba (Antep) Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alaca Çorba (Antep) Tarifi



Malzemeler
  • 1 kahve fincanı mercimek
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı dövme
  • Tuz, Yeterince su
  • 1 kahve fincanı nohut
  • 1 yemek kaşığı kırmızıbiber
  • 4 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı tarhın
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3-5 parça kırmızıbiber kuru veya taze
Yapılışı

Nohut ile dövme bir gün önceden ıslatılır Dövme ve nohut yumuşayıncaya kadar pişirilir Üzerine ayrı bir tencerede pişirilmiş mercimek ilave edilir Biraz piştikten sonra halka halka doğranmış soğanlar konur Pişmesine yakın daha önceden haşlanmış kuru kırmızı biber eklenir içinin malzemeleri pişince ocaktan indirilir Üzerine kızdırılmış yağda tarhın, kırmızı biber ve kara biber dökülüp servis yapılır

NOT: Bu çorba et suyu ile de yapılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Alaca Çorba (Antep) Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alaca Çorba (Antep) Tarifi



Alaca Çorba Tarifi

1 bardak (standart su bardağı) yeşil mercimek
yarım bardak aşurelik buğday
2/3 bardak tel şehriye
iki yemek kaşığı tereyağı
dört yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 adet ortaboy soğan
4 diş sarımsak
1 adet salçalık kalın kırmızı biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı nane
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
yarım yemek kaşığı kadar tuz

Buğdayı ılık su ile bir gece önceden veya 3-4 saat önceden ıslatıyoruz Yeşil mercimek ve şişmiş buğdayı düdüklü bir tencerede üzerini iki parmak geçecek kadar su ile 20 dk pişiriyoruz 26 cmlik diğer bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını alıyoruz Soğan ve sarmısağı birlikte kısıkça bir ateşte kavuruyoruz Soğan ölünce minik küp küp doğradığımız kırmızı biberi ekliyoruz Biber de yumuşayınca salça, nane, pul biber, tatlı toz biber ekliyoruz En son ununu da ekleyip biraz da unla kavuruyoruz Sonra bunu iki bardak kadar soğuk su ile açıyoruz Kaynayana kadar karıştırıyoruz Kaynayınca el blendırından geçirip pürüzsüzleştiriyoruz Düdüklüde pişmiş olan mercimek ve buğdayı suyuyla ekliyoruz Çorba kaynamaya devam ederken suyunu ayarlayıp en son tuzunu ve tel şehriyesini ekliyoruz Bu şekilde 15 dk kaynayınca ideal oluyor

Çocuklarıma nasıl yeşil mercimek yedirebilirim kaygısından çıkarak son şeklini verdiğim bu çorbanın ana malzemesi yeşil mercimek Hem çok besleyici hem de kırmızı mercimekten daha ucuz bir gıda Yeşil mercimek ile buğday ve şehriyenin oranlarını kendi damak tadınıza göra değiştirebilirsiniz Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.