Fesleğenli Çorba Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fesleğenli Çorba TarifiFesleğenli Çorba Kullanılacak malzeme (4 kişilik) : 400 gr patates, 1 it et suyu, yarım lt süt, 1 baş soğan, 1 avuç fesleğen, 30 gr margarin, yeteri kadar tuz ve karabiber Yapılışı: Margarin bir tencereye konup ateşe oturtulur Yağ eridikten sonra kıyılmış soğan, kabukları soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış patatesler katılıp tencerenin kapağı kapatılır ve yanm saat kadar pişirilir Arada sırada tahta kaşıkla karıştırılır Yanm saat sonra et suyu ve süt katılır, 5-10 dakika kaynatılır Çorba ateşten indirilmeden önce kıyılmış fesleğen katılıp karıştırılır, tencere ateşten indirilir Tuzla biberi de serpildikten sonra çorba büyük bir kâseye boşaltılır, sıcak sıcak servis yapılır |
|