![]() |
Sulu Köfte Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sulu Köfte Çorbası TarifiSulu Köfte Çorbası Tarifi 200-300 gr az yağlı dana kıyma ½ su bardağı ince bulgur 2 yemek kaşığı pirinç ½ demet maydanoz 4 çay kaşığı kuru reyhan yada fesleğen 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber 2 adet ince uzun havuç 1 adet büyük boy patates 1 adet orta boy soğan 2 adet orta boy domates yada 1 yemek kaşığı domates salçası 7-8 su bardağı et ya da tavuk suyu (hazır bulyon da kullanabilirsiniz) ½ su bardağı konserve nohut (isteğe bağlı) Terbiye sosu için; 2 su bardağı yoğurt 1 adet yumurta 1 tepeleme yemek kaşığı un 1 adet limonun suyu Pirinci ve bulguru bol suyla yıkayıp süzün ![]() ![]() ![]() ![]() Kıyma, pirinç, bulgur, reyhan, kırmızı biber, karabiber, tuz, soğan ve maydanozu derin bir kaba koyup macun kıvamına gelinceye kadar, en az 5 dakika sıkıca yoğurun ![]() ![]() Bir tepsiye 3 yemek kaşığı un serpin ![]() ![]() Küp küp doğradığınız havuçları orta boy bir tencerede ve orta ısılı bir ateşte kızdırdığınız sıvıyağda yaklaşık 2-3 dakika kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Terbiye sosunu hazırlamak için; yoğurt, yumurta, un ve limon suyunu bir kaseye aktarıp tel çırpıcı yardımıyla çırpın ![]() ![]() ![]() Karıştırmaya devam ederek 5 dakika daha pişirdiğiniz yemeği ocaktan alın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|